Petre Daea, mesaje ce amintesc de retorica epocii comuniste: Făuritori de hrană / Intru imediat în dispozitivul de lucru / Prin profesie și dăruire am fost, sunt și voi rămâne alături de dumneavoastră

G4Media iul. 8, 2022 1 comentarii
Petre Daea

Petre Daea (72 de ani), noul ministru PSD al Agriculturii, și-a început cel de-al cincilea mandat de ministru cu un mesaj pe Facebook în care folosește o retorică similară cu cea a propagandei oficiale din perioada comunistă.

”Dragi făuritori de hrană ai țării! Dragi români! Prin profesie și dăruire am fost, sunt și voi rămâne alături de dumneavoastră!”, și-a început Daea mesajul.

El a transmis că ”responsabilitatea misiunii încredințate mă determină să intru imediat în dispozitivul de lucru, stabilind cu toate structurile din domeniul agroalimentar tabloul activității zilnice, în așa fel încât obiectivele prevăzute în programul de guvernare să fie realizate la timp”.

În ceea ce privește politică agricolă comună a UE, el transmite că aceasta ”stabilește noi direcții de acțiune pe care să le armonizam cu interesele fermierilor, valorificând resursele de care dispunem în funcție de condițiile specifice fiecărei zone în parte, în așa fel încât nivelul producțiilor și valorificarea superioară a acestora să influențeze pozitiv viața economică a României”.

”Mă veți regăsi la locul faptelor!”, își încheie Daea mesajul.

Petre Daea a rămas în memoria publică în mandatele precedente grație odelor aduse oilor, dar și războiului cu cormoranii. El a cerut exterminarea acestor păsări care consumă pește, fără să menționeze că fiica sa deține o fermă piscicolă în Crevedia, județul Dâmbovița, cu 650 de hectare de luciu de apă concesionate de la Agenția Domeniilor Statului.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Asa sunt romanii, fiecare fura si talhareste pentru el si tribul din care face parte. Talharii rosii sunt mai lacomi decat cormoranii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *