Petrom, ieftinire semnificativă a carburanților în weekend, pe lângă reducerea promoțională/ Care sunt noile prețuri la începutul săptămânii

Statie Petrom 7

Petrom a continuat reducerile de prețuri ale carburanților, după ce săptămâna trecută a modificat prețurile în fiecare zi. Ieftinirile valabile în weekend au fost de 16 bani pe litrul de motorină și 12 bani pentru litrul de benzină, iar în acestea au fost incluse și reducerile promoționale de câte 7 bani pe litru pe care Petrom le aplică în o treime din stațiile sale la final de săptămână. Astfel, în fiecare weekend, de vineri seara de la ora 23 până duminică seara la ora 23, prețurile sunt reduse cu 7 bani pe litru. Campanii similare au mai fost desfășurate de Petrom și anii trecuți.

Luni dimineață, după ce s-a încheiat reducerea de weekend, prețurile de la stațiile Petrom sunt mai mici față de vineri cu 5 bani pe litru în cazul benzinei și cu 9 bani pe litru în cazul motorinei.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează luni 14 noiembrie 2023, un preț de 6,71 lei pentru un litru de benzină standard și 7,34 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Sâmbătă și duminică erau afișate următoarele prețuri.

Iar vineri, 10 noiembrie 2023, tot la stația Petrom Vitan erau afișate următoarele prețuri: 6,76 lei pentru un litru de benzină standard și 7,43 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins luni între 6,65 si 6,72 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,32 lei și 7,35 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,9%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 17,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 4,4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 17,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta, Polonia.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *