Pfizer estimează vânzări de 33,5 miliarde de dolari în 2021. În luna mai, prognoza era de 26 miliarde de dolari

vaccinuri pfizer utilizate sursa g4media Foto:

Compania Pfizer a crescut miercuri previziunile sale de vânzări pentru anul 2021 a vaccinului anti-COVID-19, cu 29%, ajungând la 33,5 miliarde de dolari, informează Reuters. În consecință, acțiunile Pfizer au crescut cu 2%, ajungând la 42,98 de dolari pe acțiune în tranzacțiile de miercuri dimineață.

În această prognoză, compania se bazează pe faptul că multe state se aprovizionează în continuare cu doze de vaccin, informează Reuters. În plus, Pfizer ar putea solicita o autorizație de utilizare de urgență pentru o doză potențială de rapel, pe fondul extinderii cazurilor Delta, încă din luna august. Noile cercetări au arătat că o a treia doză a generat anticorpi neutralizanți împotriva virusului, de peste 5 ori mai mari la persoanele tinere și de peste 11 ori mai mari la persoanele în vârstă, a anunțat Pfizer.

În luna mai, producătorul american de medicamente anunța oficial că se aşteaptă la vânzări de 26 miliarde dolari. Asta, după ce anterior estima vânzări de 15 miliarde dolari de pe urma vaccinului împotriva COVID.

Vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech a fost unul din primele vaccinuri care a fost aprobat pentru utilizarea în regim de urgenţă în SUA şi alte câteva ţări, iar analiştii se aşteptau ca producătorul farmaceutic să îşi majoreze vânzările cu câteva miliarde de dolari.

Pfizer ”reloaded” pentru virusul Delta

Pfizer și BioNTech intenționează să testeze luna viitoare o versiune a vaccinului special concepută pentru a combate varianta Delta, o tulpină cu răspândire rapidă, primul lot fiind deja fabricat. Această variantă reprezintă acum mai mult de 80% din noile cazuri COVID-19 din S.U.A. și a devenit, de asemenea, dominantă în multe alte țări.

Pfizer se așteaptă acum la un profit ajustat pe tot anul de 3,95 dolari până la 4,05 dolari pe acțiune, în creștere față de prognozele sale anterioare de 3,55 dolari până la 3,65 dolari.

Foto:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *