Piața crypto, optimistă: Ether, nivel record, bitcoinul se îndreaptă spre maximul istoric din octombrie

bitcoin

Bitcoin se îndreaptă spre maximul istoric atins în octombrie în timp ce etherul atinge un nou record, pe o piață susținută de informațiile favorabile și de temerile inflaționiste, scrie Reuters.

Luni, bitcoin se aprecia cu peste 4% la 66.170 dolari, aproape de maximul istoric de 67.016,50 dolari atins în 20 octombrie. Ether a atins valoarea record de 4.768,07 dolari.

La ora publicării acestei știri, bitcoinul era cotat la 65.859,45 dolari iar ETH la 4.738,21 dolari.

Criptomoneda românească Elrond EGLD era cotată la 309,53 dolari, cu o capitalizare de peste 6,1 miliarde dolari (locul 37 în lume).

Ether s-a apreciat cu circa 59% de la începutul lunii octombrie iar bitcoinul cu circa 51%, în condițiile în care investitorii au primit favorabil lansarea primului ETF cu expunere pe această criptomonedă. În plus, activele cripto beneficiază de temerile inflaționiste.

“Instituțiile financiare vor să fie o parte din această piață, autoritățile de reglementare nu doresc să o reprime prea mult,” explică Kyle Rodda, analist la brokerul IG Markets.

În ultimele săptămâni, cea mai mare bancă din Australia a anunțat că va oferi servicii de trading pe criptomonede pentru clineții retail.

Săptămâna trecută, primarul ales al New Yorkului Eric Adams a anunțat că va încasa primele trei salarii în bitcoin și a declarat că intenționează să facă din metropola americană centrul industriei criptomonedelor. Primarul orașului Miami a anunțat și el că va încasa salariul în bitcoin.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.