Planul Bugetar-Structural al României, aprobat în ECOFIN. Consiliul a acceptat reducerea deficitului bugetar în 7 ani, în loc de 4 / Ministrul Finanțelor: Fără creșteri de taxe și impozite

ecofin Foto: Marcel Boloș/ Facebook

Planul Bugetar-Structural al României a fost aprobat în Consiliul Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), alături de planurile altor 20 de state membre, anunță ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, și cel a Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

„A fost aprobat Planul Bugetar-Structural privind consolidarea fiscală graduală de care are nevoie România. Încadrarea ajustării pe un termen de 7 ani, în loc de 4, va permite economiei româneşti să îşi menţină un nivel adecvat al investiţiilor publice, prin evitarea dezechilibrelor şi prin asigurarea premiselor pentru o creştere economică sustenabilă. Proiectul de buget anual care urmează a fi adoptat până la sfârşitul lunii va oglindi această abordare, prin care ne asumăm investiţii de cel puțin 7% din PIB, reducere cheltuielile statului și fără creșteri de taxe și impozite”, a transmis Tánczos Barna, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Amintim că, începând cu 2020, România face obiectul Procedurii de deficit excesiv (PDE). Procedura a fost inițiată în aprilie 2020, fiind determinată de încălcarea limitei de deficit bugetar de 3% în 2019.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

„Decizia vine într-un context în care mai multe state membre – precum Franța, Spania, Italia și Finlanda – se confruntă cu provocări similare și au solicitat extinderea perioadei de ajustare fiscală, de la patru la șapte ani, până în 2031. Situația României nu este singulară, iar deciziile de astăzi arată că economiile europene au în acest moment nevoie de timp pentru a realiza o consolidare fiscală sustenabilă, fără să sacrifice dezvoltarea. Cei care minimalizează importanța acestui plan trebuie să înțeleagă miza reală: fără el, România ar fi riscat să piardă ceea ce se construieșete acum pentru generațiile viitoare”, a transmis Marcel Boloș.