Platforma americană de tranzacționare Robinhood pierde utilizatori activi

Robinhood, tranzactii financiare

Acțiunile platformei americane de tranzacționare Robinhood au căzut sensibil joi, pe Wall Street, după publicarea unor rezultate dezamăgitoare, care arată că pierde utilizatori activi, potrivit Le Figaro.

Aplicația, care a popularizat tranzacționarea de acțiuni fără comision și a contribuit la relansarea interesului persoanelor fizice pentru burse, a înregistrat o cifră de afaceri în creștere cu 14% în trimestrul patru în raport cu aceeași perioadă din 2020, la 363 milioane dolari, și cu 89% pe ansamblul anului 2021, la 1,82 miliarde. Dar această creștere puternică, susținută de micii investitori în perioada pandemiei, pare să încetinească.

Numărul de utilizatori activi pe lună a crescut cu 48% în trimestrul patru în raport cu aceeași perioadă din 2020, dar a scăzut cu 8% față de trimestrul precedent. Venitul pe utilizator a scăzut și el cu 39% în raport cu trimestrul patru din 2020 și a stagnat în raport cu trimestrul trei. Iar grupul prevede pentru primul trimestru o cifră de afaceri de el puțin 340 milioane dolari, sub trimestrul precedent. Grupul a înregistrat o pierdere netă de 423 milioane de dolari în trimestrul patru și de 3,69 pe ansamblul anului.

Acțiunile societății, care au scăzut enorm din vara trecută, pierdeau încă 10% în tranzacțiile electronice după închiderea bursei.

pixabay,com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.