Platformă cu locuri de muncă: Efervescență pe piața recrutărilor/ Posturile cele mai căutate au fost cele de șoferi, curieri, personal HoReCa, ingineri, constructori

Redacția aug. 3, 2022 0 comentarii
tastatura, job, somaj, șomeri

Organizaţiile încep să îşi reia bugetele de investiţii și planurile de dezvoltare, inclusiv pe cele de angajare, după doi ani de pandemie, arată reprezentanții platformei cu locuri de muncă OLX. O analiză a portalului arată o creștere a numărului de locuri de muncă disponibile.  Românii sunt tot mai interesați să obțină un loc de muncă, mai ales pentru perioada de vară.

Datele platformei OLX arată o creștere a numărului de locuri de muncă disponibile, încă din luna aprilie a acestui an și, mai apoi, odată cu apropierea sezonului cald. A crescut, de asmenea, numărul căutărilor efectuate de cei care își doresc să se angajeze și s-a înregistrat un avans semnificativ comparativ cu perioada similară din 2021, atât în ceea ce privește numărul ofertelor de muncă, cât și al căutărilor.

”Vânătoarea” de joburi a atins un nivel record anul acesta pe platforma OLX, în unele domenii existând sute de mii de căutări efectuate de cei care își doresc un loc de muncă, spun reprezentanții companiei. Doar în primele cinci cele mai dorite domenii, candidații au înregistrat 880.000 de căutări de locuri de muncă disponibile, în intervalul aprilie-iunie, cu 100.000 mai multe decât în perioada similară din 2021.

Domeniul în care și-au dorit cei mai mulți români să se angajeze a fost „Șoferi – Sevicii Auto – Curierat”, cu un total de aproximativ 320.000 de căutări în trimestrul al doilea din 2022. Un interes crescut a fost și pentru joburile disponibile în domeniul ”Personal hotelier – restaurant”, unde s-au înregistrat aproximativ 213.000 de căutări, în lunile aprilie-iunie, iar pe podium a urcat și categoria ”Ingineri – Meseriași – Constructori”, cu 126.000 de căutări.

Românii sunt tot mai interesați să obțină un loc de muncă, mai ales pentru perioada de vară.

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *