Alex Burghelia, unul dintre cei trei cofondatorii Flip.ro, platforma de comerț cu smartphore-uri recondiționate, spune că se uită anul acesta la posibilitatea de a extinde gama de produse de pe site-ul lor inclusiv cu laptopuri, tablete sau smartwatch-uri recondiționate.
„Ne uităm la noi categorii de produse. Credem că oamenii nu ar trebui să cumpere doar telefoane recondiționate, ci și poate laptopuri, tablete, smartwatch-uri recondiționate. Este un lucru la care ne uităm activ și este o direcție în care vom merge cu siguranță anul acesta. Structura de angajări se va modifica în funcție de modelele pe care le avem și vom adăuga în echipă și persoane dedicate”, a declarat Alex Burghelia, cofondator Flip.ro, pentru Economedia.
În 2022, Flip.ro a ajuns la venituri de 13 milioane de euro, iar pentru anul acesta estimează venituri de 40 milioane de lei pentru finalul lui 2023, compania fiind prezentă pe trei piețe: România, Bulgaria și Ungaria. În ceea ce privește posibilitatea extinderii pe noi piețe, Alex Burghelia spune că se uită către piețe precum Spania, Italia, dar și Grecia sau Polonia, însă fără să menționeze un orizont de timp și o piață exactă.
De asemenea, acesta spune că este în plan să ofere clienților mai multe metode de plată pe site-ul lor, inclusiv mai multe opțiuni de rate. În privința dorinței de a atrage noi finanțări de la alte companii sau fonduri de investiții, cofondatorul Flip.ro spune că „suntem într-un mariaj de lungă durată cu eMag și dacă avem nevoie de finanțare, avem mereu ușa deschisă pentru a obține finanțare din partea lor”.
Compania Flip.ro, fondată de George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia, a obținut în luna mai 2021 o rundă de finanțare de 6,5 milioane de euro de la eMAG Ventures, program lansat de eMAG pentru investiții în companii de tehnologie, pentru a-și accelera planurile de dezvoltare internațională.
În total, compania a primit 8 milioane de euro de la eMAG Ventures: prima investiție de la eMAG Ventures a venit în octombrie 2021, 1,5 milioane, fiind completată ulterior de o investiție de 6,5 milioane de euro.
Extinderea companiei Flip.ro a fost una rapidă. În 2020, primul an plin de activitate, a înregistrat venituri de 2,5 milioane de euro, iar în 2021 veniturile au crescut la 13 milioane de euro. Compania a ajuns la peste 200.000 de clienți, atât cumpărători, cât și vânzători, din 2019 când s-a înființat Flip.ro și până în prezent.