Platformă de recrutare: Angajatorii accelerează activitatea pe piața muncii/ Record de oferte în luna mai: 42.000

Redacția iun. 7, 2022 1 comentarii
companii, piata muncii

Angajatorii accelerează activitatea pe piața muncii și deschid noi poziții sau caută să acopere pozițiile eliberate în urma mobilității crescute a angajaților, constată reprezentanții platformei de recrutare BestJobs, care anunță că a atins un nou record de 42.000 de oferte de angajare. Este cel mai mare volum de joburi active din ultimii doi ani și jumătate. Numărul de candidați contactați cu o ofertă de angajare a crescut cu peste 30% față de luna anterioară. Numărul de joburi a crescut în toate domeniile, dar cele mai mari creșteri se observă în Vânzări, Management și HoReCa.

Datel BestJobs indică o creștere cu peste 14% și în ceea ce privește numărul aplicărilor la joburi, față de luna aprilie.

A început și perioada de absorbție pe piața muncii a noilor absolvenți: în luna mai, s-a înregistrat o creștere față de lunile anterioare în activitatea candidaților din segmentul de vârstă 18-25 de ani, aceștia înregistrând 16% din volumul total de aplicări.

„Pe măsură ce se apropie vara, observăm că planurile de recrutare ale angajatorilor se amplifică, ceea ce vine ca o noutate pe piața muncii, întrucât sezonul concediilor este, de regulă, perioadă de stagnare. Știm deja că nici acest an nu este unul tipic, din prisma provocărilor noi pe care le-a adus, dar începe să se contureze ca un context favorabil pentru candidați, pe care îi încurajăm să își țină CV-ul actualizat, pentru a fi ușor de reperat de către angajatori și pentru a-și crește șansele de a găsi jobul potrivit. În plus, noul val de candidați tineri reprezintă o veste bună pentru recrutori, pentru că își pot forma angajații potriviți, construind pe baza lor de cunoștințe acumulate din facultate”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Numărul de joburi a crescut în toate domeniile, dar cele mai mari creșteri se observă în Vânzări, Management și HoReCa. În continuare, cel mai mare interes din partea candidaților s-a înregistrat pentru domeniul Vânzări, cu peste aproximativ 83.000 de aplicări, pentru Management, cu peste 65.000 aplicări și pentru domeniul Financiar/Contabilitate, cu peste 46.000 de aplicări.

În topul județelor cu cele mai multe aplicări se află București și Ilfov, cu aproximativ 214.000 de înscrieri, urmat de Timiș, cu aproape 55.000 și de Cluj, cu peste 37.400 de înscrieri. La o distanță mică de Cluj, pe locul 4, se află Brașov, cu puțin peste 37.300 de aplicări.

Reprezentanții platformei spun că luna mai aduce încă o noutate din punct de vedere al joburilor cele mai dorite de către candidați și introduce pentru prima dată anul acesta o poziție de Software Developer în topul joburilor cu cele mai multe aplicări, alături de alte poziții precum Content Writer pentru o companie de utilaje și Team Leader pentru o echipă de introducere date.

 

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

  1. Măi, întreb și eu: dacă tot avem probleme cu angajații, nu cumva avem niște refugiați la care le putem da o mână de ajutor și să îi angajăm? Sunt atât de multe joburi neocupate, hai să profităm de situația actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *