Platformă de recrutare: Cel mai bine plătit loc de muncă al săptămânii e în IT – 5000 de euro pe lună

Redacția aug. 22, 2021 0 comentarii
calculator-informatica-programare-cibernetica-hacker-sursa-pexels-e1587469808355

Cel mai bine plătit job al săptămânii care se încheie este în IT: o companie din Braşov angajează un ”ABAP Developer SAP Logistics” pentru un salariu de 5.000 de euro pe lună. Jobul se poate face de la distanță, dar condiţia este ca aplicanţii să cunoască limba germană la nivel avansat, se arată în datele puse la dispoziţie de platforma bestjobs pentru emisiunea ”Ora de profit.ro” de la Prima TV și citate de News.ro.

Pe lângă jobul din IT, bestjobs semnalează şi două noutăţi interesante în topul celor mai mari salarii ale săptămânii: o companie de furnizare de energie din Bucureşti caută un consilier juridic cu minimum 5 ani experienţă, căruia îi oferă un salariu de 4.000 de euro pe lună; şi o companie din Hamburg specializată în date şi analize de piaţă recrutează din România un manager de resurse umane pentru un salariu de 3.500 de euro pe lună. Doritorii trebuie să fie dispuşi să se mute în Germania.

O altă noutate interesantă evidenţiată de bestjobs este un job de sudor în Constanţa pentru care se oferă un salariu cuprins între 2.600 şi 3.000 de euro pe lună.

De asemenea, săptămâna aceasta s-a remarcat o creştere a volumului de job-uri în domeniul Educaţiei, în contextul începerii noului an şcolar. Astfel, în Bucureşti şi Ploieşti se caută profesori în învăţământul primar şi preşcolar, salariile oferite fiind între 1.000 şi 1.300 de euro pe lună, în funcţie de experienţă. În Bucureşti se caută învăţători pentru salariul de 1.200 de euro pe lună şi profesori pentru 1.100 de euro pe lună.

În ceea ce priveşte angajările în funcţie de domeniu, vânzările au dominat clasamentul şi săptămâna aceasta, pe locul doi fiind finanţele şi contabilitatea. Tot pe podium au fost şi job-urile de specialişti / tehnicieni: electricieni, mecanici, ingineri producţie.

Platforma bestjobs a realizat şi un top al celor mai dorite domenii pentru job-uri remote, pe primul loc fiind IT / telecom. Urmează, în ordine, vânzările, call center, finanţele, contabilitatea, şi marketingul.

Job-ul pentru care s-au depus cele mai multe aplicări săptămâna aceasta a fost unul de operator introducere, validare şi prelucrare date. Peste 300 de doritori şi-au depus CV-urile imediat după publicarea anunţului.

În ceea ce priveşte cererea şi oferta de job-uri, Bucureştiul, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Iaşi domină la ambele capitole. La polul opus, cele mai puţine joburi sunt în judeţele Teleorman, Olt, Sălaj, Vaslui şi Călăraşi şi în oraşe precum Suceava, Bacău, Brăila, Satu Mare şi Buzău.

În ceea ce priveşte cererea şi oferta de job-uri în funcţie de domenii, cele mai căutate sunt vânzările, IT / telecom, financiar / contabilitate, inginerie şi marketing. În schimb, domenii precum servicii frumuseţe, agricultură / zootehnie, securitate / militar sau îngrijire copii / bătrâni nu sunt la mare căutare nici de către angajatori, nici de către cei care îşi caută un job.

Căutările de job-uri în funcţie de vârstă au fost cele mai multe la categoria 25 – 34 de ani (31,82%), urmată de categoria 35 – 44 de ani (19,92%), 45 – 54 de ani (17,5%), 18 – 25 de ani (15,24%), 55 – 65 de ani (10,24%) şi, pe ultimul loc, 65+ ani (5,28%).

În ceea ce priveşte nivelul de experienţă, cele mai multe aplicări s-au înregistrat la capitolul entry-level (44%), urmat de middle (42%), senior (10%) şi executive (4%).

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *