Platformă de recrutare: Crește numărul de locuri de muncă la distanță. Ce sectoare fac angajări

Redacția nov. 2, 2021 0 comentarii
home office, birou, calculator, job remote, munca la distanta

Numărul locurilor de muncă la distanţă publicate în luna octombrie pe platforma de intermediere de forţă de muncă eJobs a crescut la 8,2% din totalul celor 37.000 de locuri de muncă noi adăugate în această lună, transmite Agerpres. Luna precedentă, numărul locurilor de muncă la distanţă reprezenta 6,6% din totalul anunţurilor noi plasate.

Peste 95% dintre locurile de muncă noi anunţate în octombrie sunt cu timp de muncă întreg, a menționat directorul general al companiei, Bogdan Badea, apreciind că angajatorii indică astfel că majoritatea locurilor de muncă la distanţă vizează poziţii cu timp de muncă întreg.

“Ne bucurăm să vedem că nu doar angajaţii îşi doresc să lucreze remote, dar şi angajatorii au înţeles nevoia acestora de flexibilitate, dovadă fiind creşterea numărului de joburi remote din ultima perioadă. Asta arată şi că nivelul de încredere în echipe a crescut în multe companii şi, de asemenea, că programele de evaluare a angajaţilor au fost regândite. Totodată, peste 95% dintre joburile noi din octombrie sunt full time, ceea ce demontează încă o dată alte credinţe vechi apropo de flexibilitate, aşa cum am văzut pe tot parcursul pandemiei: munca remote şi joburile full time nu se exclud, ba din contră, se completează foarte frumos”, a comentat directorul general al eJobs România.

Numărul de locuri de muncă noi publicate de angajatori pe platformă în primele 10 luni ale anului a atins 309.000 de poziţii, cu aproximativ 10.000 mai multe locuri de muncă decât cele anunţate pe întreg parcursul lui 2020, transmit cei de la eJobs.

Astfel, numărul de locuri de muncă noi plasate în perioada ianuarie – octombrie este în creştere cu aproape 16% faţă de numărul de anunţuri publicate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sectoarele pentru care s-au căutat cei mai mulţi angajaţi în octombrie au fost Retail, Transport/Logistică, Prestări Servicii, IT/Telecom şi Industria alimentară, pentru fiecare dintre acestea fiind publicate peste 3.800 de poziţii noi.

În octombrie, locurile de muncă publicate pentru Cluj, Timişoara şi Braşov au depăşit cu 5.000 de anunţuri numărul locurilor de muncă publicate pentru Bucureşti. Locurile de muncă pentru Cluj şi Timişoara au fost aproape egale cu numărul locurilor de muncă anunţate pentru Capitală, precizează eJobs.

Anunțurile pentru locurile de muncă din afara ţării au însumat 15,5% din totalul locurilor de muncă publicate în octombrie, în creştere cu aproape 5 procente faţă de luna anterioară.

Cele mai multe locuri de muncă din străinătate au fost scoase la bătaie pentru ţări Germania, Anglia, Olanda, Irlanda şi Franţa, iar domeniile cu cea mai mare ofertă de joburi au fost Transport/Logistică, Construcţii, Producţie, Medicină şi Prestări Servicii.

Pe de altă parte, interesul candidaţilor pentru locurile de muncă din străinătate rămâne la un minim istoric, doar 1,5% dintre aplicările aferente lunii octombrie fiind pentru aceste poziţii.

 

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.