Platformă hotelieră: Minivacanţa de Sfânta Maria a dublat numărul rezervărilor pentru sejururi în România. Preţul mediu pentru o cameră/noapte în acest weekend este de 254 de lei

Vacanta, plaja Sursa foto: booking.com

Numărul rezervărilor pentru minivacanţa de Sfânta Maria a crescut spectaculos, înregistrându-se cu 106% mai multe rezervări pentru acest weekend extins, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, arată datele platformei hoteliere online Travelminit.ro, citate de News.ro.

Potrivit platformei hoteliere, preţul mediu pentru o cameră/noapte în acest weekend este de 254 de lei. Litoralul românesc este din nou cea mai populară destinaţie pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Pe lângă staţiunile de la mare, foarte căutate sunt şi destinaţiile montane şi balneare.

„Hotelierii şi operatorii din industria turismului se pregătesc pentru cele mai aglomerate zile din această vară, vârful de sezon estival, în contextul în care urmează un weekend prelungit cu ocazia sărbătorii de Sf. Maria. Dacă anul trecut data de 15 august a picat într-o zi de duminică, astfel că nu s-au putut face prea multe planuri de vacanţă, anul acesta românii vor să profite din plin de acest moment. Prin urmare, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, numărul rezervărilor pentru minivacanţa de Sf. Maria a crescut spectaculos, înregistrându-se cu 106% mai multe rezervări pentru acest weekend extins comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021”, arată platforma.

Hotelurile, pensiunile şi casele de vacanţă anunţă în continuare oferte avantajoase pentru românii care vor să se bucure de un sejur. Potrivit raportului emis de Travelminit.ro, preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte a crescut cu 16% în acest weekend prelungit.

„Mai exact, preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 254 de lei acum, în timp ce în 2021, în aceeaşi perioadă, preţul era de 219 lei. În ciuda scumpirii tarifelor, rezervările au crescut cu 106%, semn că românii îşi doresc să profite de ziua liberă de luni şi de o pauză de relaxare. De asemenea, emiterea voucherelor de vacanţă a jucat un rol semnificativ în succesul acestui weekend pentru turismul intern, pentru că foarte mulţi turişti le-au utilizat pentru achitarea cazării”, arată platforma.

În ceea ce priveşte destinaţiile alese de români, topul se prezintă în felul următor: litoralul conduce detaşat, cu 27% dintre rezervări, urmat de munte (16% dintre rezervări), staţiunile balneare (14% dintre rezervări) şi marile oraşe (12% dintre rezervări). Cât despre unităţile de cazare alese, pensiunile au cele mai multe rezervări (38%), urmate de hoteluri (29%), vile (10%) şi apartamente (8%).

„Minivacanţa de Sf. Maria este ultima perioadă suprasolicitată din această vară, este weekendul în care jucătorii din industria turismului turează motoarele la maximum pentru a le oferi clienţilor experienţele şi serviciile pe care şi le doresc. Avem un număr impresionant de rezervări pe platforma Travelminit.ro pentru weekendul prelungit, aşa că ne bucurăm pentru faptul că românii vor în continuare să descopere ţara, să îşi petreacă vacanţele aici. Trebuie să menţionez şi faptul că cei care încă nu au reuşit să îşi ia concediu o pot face în următoarele săptămâni, mai ales că vor apărea numeroase promoţii pentru finalul de sezon, destinaţiile vor fi mai puţin aglomerate, iar preţurile la mâncare şi la diferite servicii vor fi mult mai accesibile. De asemenea, vremea se anunţă a fi una caldă şi în septembrie, deci turiştii care îşi doresc un sejur la mare pot face rezervări încă de pe-acum pentru începutul de toamnă. Mai mult decât atât, pentru că ne dorim să îi recompensăm pe cei care călătoresc în România, luna trecută am dat startul unei campanii cu un premiu special la final de sezon estival”, spune Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

Românii care preferă să evite destinaţiile populare în acest weekend prelungit şi să se bucure de linişte pot alege zonele mai retrase. De exemplu, cei care iubesc muntele şi natura, dar vor să evite staţiunile arhipline de pe Valea Prahovei se pot orienta către Ţara Făgăraşului, cu satele şi peisajele sale minunate. Ţinutul secuiesc este, de asemenea, o opţiune grozavă pentru cei care caută deconectarea completă.

Harghita se numără printre cele mai verzi judeţe ale României, astfel că cei care ajung aici în weekend se pot bucura de trasee într-un cadru natural spectaculos, de activităţi pline de adrenalină, dar şi de bucătăria tradiţională. Nu trebuie ratate nici satele săseşti din zona Transilvaniei, mai ales că sunt multe opţiuni pe lângă deja cunoscutele Viscri, Biertan şi Meşendorf. Pentru cei care caută tradiţii şi experienţe autentice, Criţ, Saschiz şi Moşna sunt câteva opţiuni excelente.

Sursa foto: booking.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *