SeedBlink, platformă online de investiții pentru startup-uri la nivel european, a atras fonduri de aproximativ 37,8 de milioane de euro pentru cele 56 de startup-uri care au desfășurat campanii de la lansarea platformei la începutul lui 2020, anunță compania.
Suma reprezintă finanțări atrase de la investitorii SeedBlink (15 milioane de euro), iar restul de aproape 23 de milioane de euro sunt sume atrase prin lead investori.
SeedBlink este o platformă specializată exclusiv pe startup-uri tech europene, de la stadiul de pre-seed până la Seria B, iar până acum a atras 9.000 de investitori din 50 de țări (cu un procent de 15% dintre investitori din străinătate). Platforma a fost lansată ca una de equity crowdfunding la începutul anului 2020, iar în prezent aduce împreună investițiile private și strângerea de capital prin valorificarea tehnologiei, aplicarea expertizei și construirea de comunități puternice.
În timp ce peste 1.500 de startup-uri au fost analizate, 60 dintre ele, originare din șapte țări, și-au lansat runde de finanțare pe SeedBlink. Printre cele mai notabile runde de finanțare amintim FlowX cu 1,6 milioane euro (rundă de 7,3 milioane), Dronamics cu 950.000 de euro (rundă de 3 milioane) și campania proprie SeedBlink cu 1,1 milioane (rundă de 3 milioane).
Platforma a facilitat cinci runde ulterioare în care investitorii și-au putut exercita drepturile de preempțiune asupra startup-urilor cu rezultate de succes. Primul eveniment de lichiditate cu un MOIC (Multiple on Invested Capital) brut de 4x va fi anunțat public în curând.
“În ciuda pandemiei, startup-urile tehnologice europene au dat dovadă de multă rezistență, au inovat pentru a supraviețui și a prospera”, a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner și co-fondator al SeedBlink, companie care numără în prezent 38 de angajați.
Printre prioritățile SeedBlink în 2022 se numără accelerarea expansiunii în Europa cu birouri locale in CEE, autorizarea platformei conform reglementărilor EU privind finanțarea participativă si dezvoltarea unei piețe secundare pentru investitori.
“Dezvoltarea noastră europeană va fi ghidată de reglementările UE privind finanțarea participativă. Ne propunem să fim printre primele platforme din UE care vor fi autorizate prin acest regulament. Avem deja sprijinul ASF și ne dorim să avem cât mai curând o lege locală pentru a ne remarca pozitiv la nivelul UE.”, a adăugat Andrei Dudoiu.