Politehnica București plătește 60 de milioane euro pentru construcția unei clădiri noi ce va găzdui Facultatea de Chimie și de Inginerie Aerospațială

upb

Universitatea Politehnica București a scos la licitație lucrările de construcție pentru noul sediu ce va găzdui Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, Facultatea de Inginerie Medicala, Facultatea de Inginerie Aerospațială, Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor, un proiect de 310 milioane lei în 30 de luni.

Lucrările se vor desfășura pe 33.000 de metri pătrația iar imobilul va avea un regim D+P+ 4E. Principalele funcțiuni sunt: – spații de învățământ și cercetare: amfiteatre (9 amfiteatre cu o capacitate între 140 si 180 de locuri și 1 amfiteatru cu o capacitate de 270), săli de curs, laboratoare didactice și de cercetare; – spații administrative: secretariate, decanate, birouri cadre didactice; – cantină de 400 de locuri; -amenajarea unei camere cu temperatura controlată, tip „Data-Center” pentru întreaga universitate; – post de transformare; – punct termic.

Proiectul este finanțat de la bugetul propriu al UPB și din fonduri atrase, anume un credit de 25 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiții. La momentul acordării acestui împrumut, în 2019, reprezentanții Comisiei arătau că „Scopul(noului imobil – n.r.) este de a regrupa facultățile situate în Polizu în Campusul Noul Local și de a moderniza infrastructura”, preciza CE. Executivul european preciza că „peste 5.000 de studenți și 273 de angajați vor beneficia de reamenajarea principalului campus al Universității” și că, „în faza de implementare, proiectul va genera aproximativ 1.000 de locuri de muncă”.

Ofertele se deschid în 6 decembrie, departajarea lor se face în funcție de preț, de garanția acordată lucrărilor și de gradul de eficiență energetică al imobilului.

Comentarii

  1. Sunt arhitect, doctor în arhitectura și am fost director tehnic la S.C. PRODOMUS S.A. (desprins din fostul ISLGC). Sunt interesat de a participa la elaborarea acestui proiect.
    Cu deosebita considerație,
    Arh. Iulius RĂDULESCU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *