Polonia va primi un împrumut de 250 milioane de euro de la Banca Mondială, pentru a-i susţine pe cei care vor să-şi înlocuiască sistemele de încălzire cu cărbune

industrie, carbune, fabrica, poluare, turbina Sursa foto: FMI / Facebook

Polonia va primi un împrumut în valoare de 250 milioane de euro din partea Băncii Mondiale pentru a-i susţine pe cei care vor să-şi înlocuiască sistemele de încălzire cu cărbune şi să îşi izoleze locuinţele, a anunţat joi instituţia financiară internaţională, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Smogul este o problemă importantă în Polonia, unde încălzirea cu cărbune a locuinţelor este responsabilă pentru o mare parte din poluarea aerului, o problemă care, potrivit estimărilor Băncii Mondiale, provoacă anual decesul a 46.000 de polonezi.

“Obiectivul cooperării noastre în următorii cinci ani este să sprijinim atât decarbonizarea sectorului de termoficare, cât şi extinderea numărului de participanţi din acest program şi ritmul în care avansează programul”, a declarat directorul Băncii Mondiale pentru UE, Gallina A. Vincelette.

Anterior, Banca Mondială a oferit fonduri sau consultanţă pentru programe în domeniul calităţii aerului unor ţări precum China, India, Peru, Egipt, Chile şi Mexic.

Grupul Băncii Mondiale, una dintre cele mai mari surse de finanţare şi expertiză pentru ţările în curs de dezvoltare, ia măsuri rapide şi complexe pentru a ajuta aceste state să îşi consolideze reacţia faţă de provocările generate de pandemie.

Sursa foto: FMI / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *