Porsche deschide la Timișoara un centru de dezvoltare și cercetare pentru mașinile inteligente ale viitorului

Alina Bratu iun. 15, 2021 0 comentarii
Porsche Timișoara

Porsche Engineering anunță că va deschide un nou birou în România, respectiv un centru de dezvoltare și cercetare unde vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și alte proiecte pentru dezvoltarea vehiculelor inteligente și conectate ale viitorului. Noua locație va completa și extinde activitatea birourilor din Cluj, deschise de companie în 2016.

„Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România au fost până acum o poveste de succes. Creșterea constantă de specialiști înalt-calificați în software în Cluj-Napoca ne-a motivat să luăm în considerare extinderea cu o a doua locație românească. Datorită mediului high-tech, atât în peisajul academic, cât și în cel al afacerilor, Timișoara a fost alegerea evidentă pentru acest lucru”, transmite Dirk Lappe, Chief Technology Officer la Porsche Engineering.

Compania germană va colabora cu Universitatea Politehnică din Timișoara și cu Universitatea de Vest. În acest an vor fi angajate 50 de persoane, însă obiectivul este să ajungă la 200 de angajați în vestul țării. Aceștia vor dezvolta tendințe precum funcțiile de conducere automatizate, machine learning, managementul energiei virtuale și alte funcții inteligente.

Locația din Timișoara va servi ca o altă piatră de temelie în rețeaua globală de inovare a Porsche Engineering, alături de locații din Germania, Republica Cehă și Nardò din Italia până la Shanghai, China.

„La Porsche Engineering din România, combinăm cea mai nouă tehnologie de dezvoltare de software cu expertiza auto, pentru a face mașinile mai inteligente, mai ușor de utilizat și mai eficiente. Dezvoltăm noi funcții și caracteristici pentru mărci unice, valorificând cele mai noi tehnologii. Acest lucru este destul de neobișnuit pentru companiile auto care își desfășoară activitatea în România și a fost unul dintre punctele cheie care au atras mari talente în organizația noastră”, spune Marius Mihailovici, director general la Porsche Engineering România.

„Mă bucur că Porsche Engineering este printre primele companii care au auzit mesajul nostru și aștept cu nerăbdare să văd noul centru de cercetare și dezvoltare în acțiune. Suntem în discuții și cu alți investitori care vor să vină în Timișoara, companii atrase de deschiderea pe care o arătăm ca administrație locală și de tinerii foarte bine calificați pe care acest oraș îi are, mai ales în domeniul tehnologiilor noi și verzi”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.