Porsche se aliază cu o companie germană pentru a produce baterii auto cu timp de încărcare extrem de redus. Miza: reducerea dependenței față de furnizorii din Asia

Mihai Roman iun. 21, 2021 0 comentarii
audi-baterii-e1581457048746

Porsche, divizia de automobile sport a grupului Volkswagen, înfiinţează o companie mixtă cu compania germană Customcells pentru a produce baterii de înaltă performanţă, care vor reduce semnificativ timpul de încărcare pentru vehiculele electrice, transmite News.ro.

Parteneriatul cu Customcells, o companie din sudul Germaniei, specializată în celule de baterii litiu-ion, va viza producerea de baterii auto cu densitate de energie mai mare decât prototipurile utilizate în maşinile electrice actuale ale Porsche, a declarat compania într-un comunicat.

Producătorii auto europeni fac eforturi pentru a reduce dependenţa lor de furnizorii de baterii din Asia, pe măsură ce lansează modele imtegral electrice pentru a îndeplini obiectivele de emisii mai stricte din Uniunea Europeană.

Pe lângă reducerea timpului de încărcare, îmbunătăţirea densităţii energetice va însemna reducerea cantităţii de materie primă necesară în baterii pentru a atinge aceeaşi autonomie. De asemenea, va reduce costurile de producţie, făcând maşinile electrice mai accesibile.

Porsche a declarat că va investi o sumă de peste 10 milioane de euro în asocierea la care va deţine o participaţie de 80%. Directorul general al Porsche, Oliver Blume, a declarat în aprilie că producătorul auto doreşte să accelereze dezvoltarea mobilităţii electrice, cu planuri pentru o fabrică germană în Tuebingen, care să producă celule pentru baterii. În acel moment, el nu a spus dacă Porsche va căuta un partener.

Customcells are sediul în Tuebingen. Compania-mamă a Porsche, Volkswagen, a anunţat că intenţionează să construiască jumătate de duzină de fabrici de baterii în toată Europa şi să extindă infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice la nivel global.

Foto: Producția de baterii electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *