Porsche SE, cel mai mare acționar al Volkswagen, susține planul de listare al producătorului de mașini Porsche

Redacția mart. 29, 2022 0 comentarii
Porsche Taycan - imagine de prezentare

Cel mai mare acționar al Volkswagen, Porsche SE, susține planul propus de Volkswagen pentru un IPO al producătorului de mașini sport de lux Porsche, a declarat marți holdingul, adăugând că nu a fost luată o decizie finală.

Potrivit Reuters, planul propus de Volkswagen în februarie, include vânzarea a 25% plus o acțiune ordinară a producătorului auto către Porsche SE, precum și listarea a până la 25% dintre acțiunile preferate ale Porsche AG și plata a 49% din veniturile IPO către acționarii Volkswagen.

„Porsche SE sprijină astfel planurile Volkswagen AG de a-și extinde flexibilitatea financiară și de a accelera transformarea tehnologică a grupului”, a declarat Porsche SE într-un comunicat în care își raportează rezultatele anuale.

„Datorită poziționării de lider a Porsche AG în segmentul sport și lux, această investiție atractivă ne-ar diversifica portofoliul și fluxurile de dividende”, a adăugat șeful financiar și IT Johannes Lattwein.

Porsche Automobil Holding SE, care este controlată de familiile Porsche și Piech și deține o participație de 31,4% la Volkswagen, a raportat un profit al grupului după impozitare de 4,6 miliarde de euro în 2021 și a estimat rezultate ale grupului după impozitare în 2022 între 4,1 miliarde și 6,1 miliarde de euro, fără a include impactul unui posibil IPO Porsche.

Porsche Taycan - imagine de prezentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *