Pregătiți o vacanță de iarnă la început de an? Destinații pentru un sejur de ianuarie, propuse de o platformă de turism

ranca gorj

Localități care mai au case tradiționale sau stațiuni cu pârtii de schi, locuri din care puteți vizita lacuri, peșteri sau chiar stâne – sunt câteva dintre propunerile pentru o vacanță de iarnă la început de an, trecute în revistă de platforma de turism Travelminit.

Cavnic, Maramureș

Cunoscută ca „polul zăpezii din Maramureș”, localitatea Cavnic „este una dintre destinațiile perfecte în care te poți relaxa la final de săptămână sau chiar într-un concediu, departe de forfota marilor orașe”.

Există aici ofertă pentru iubitorii de schi, Domeniul schiabil din Cavnic măsoară 8,5 kilometri lungime şi este format din pârtiile Roata şi Icoana, ambele zone beneficiind de instalații de iluminare nocturnă. Cavnicul oferă 7 pârtii schiabile întreținute, instalații de transport pe cablu și multe alte beneficii.

Accesul se poate face din Baia Mare pe drumul naţional DN18 până în Baia Sprie, apoi pe drumul judeţean ce leagă Baia Sprie de Cavnic, traversând satele Șișești, Dănești și Șurdești.

Pentru cazare în Maramureș, turiștii pot găsi cazare la pensiuni, cu prețuri de 60-75 de lei pe persoană, pe noapte, dar și prețuri de peste 200 de lei.

Rânca, Gorj

Rânca este stațiunea turistică aflată la cea mai mare altitudine din România. Travelminit consideră că localitatea ar fi o alegere inspirată pentru iubitorii de schi și alte sporturi de iarnă.

Stațiunea include 6 pârtii de schi deservite de instalații de teleschi, una dintre acestea dispunând de instalație nocturnă.

În apropierea stațiunii Rânca puteți vizita și obiective turistice precum Lacul Gâlcescu, Peștera Polovragi, Peștera Muierii, Cheile Olteţului, Cheile și Valea Gilortului, Valea Frumoasei.

Prețurile afișate pentru cazare în Rânca sunt de 100-125 de lei pe noapte.

Ciocănești, Suceava

„Este tărâmul în care tradițiile sunt mai vii ca niciodată, iar localnicii păstrează și transmit mai departe valoarea moștenirilor tradiționale. Pe lângă costurile reduse de cazare, Ciocănești își atrage turiștii cu cele 10 stâne tradiționale, dintre care patru sunt și stâne turistice. Dacă ajungeți aici, puteți degusta din produsele care se prepară în zonă”, spun reprezentanții platformei de turism.

Ciocănești a devenit cunoscut pentru casele „împodobite” cu motive tradiționale și oferă și alte atracții turistice: mânăstiri, muzee sau festivaluri naționale. În apropiere se află și pârtia de schi Cârlibaba.

Pentru a ajunge în această localitate, mergeţi pe DN 17 Suceava-Ciocăneşti-Cârlibaba.

Preț de cazare: de la 90 de lei de persoană pe noapte.

Valea Zălanului, Covasna

Valea Zălanului este un cătun izolat, cu mai puțin de 150 de locuitori, care are o puternică amprentă tradițională secuiască.

„În Valea Zălanului nu vei avea de obiective turistice ca la carte, ci te vei îmbogăți cu experienţe, linişte şi poveştile localnicilor. Și ca să îți arătăm că nu te vei plictisi, poți participa la ateliere tradiționale de meșteșugărit și gătit, poți vizita muzeul satului, fabrica de sticlă, poți lua lecții de călărie ori te poți relaxa cu o baie la ciubăr în apă termală”, spun cei de la Travelminit, avertizând că s-ar putea să nu ai semnal la telefon.

La „Pensiunea Prințului Wales”, pretul afișat e de 247 de lei/ noapte/ persoană.

Stațiunea Mădăraș, Harghita

Stațiunea oferă „o priveliște spectaculoasă” asupra depresiunii Transilvania, muntele Harghita Mădăraș fiind supranumit și „Muntele sfânt al secuilor”.

„Ajunși acolo, pe lângă cazările care vă pun la dispoziție tot ceea ce aveți nevoie, vă puteți bucura și de cele 5 pârtii amenajate în zonă, stațiunea având una dintre cele mai spectaculoase stațiuni de schi din Transilvania. Este ideală și pentru micuții care abia încep să descopere acest sport, fiind amenajată o pârtie separată penu sanie și alte activități. Pe lângă schi, turiștii se pot bucura de excursii în munții Harghitei sau de vizitarea peșterilor din Cheile Vârghișului”, notează blogul de turism.

Cazarea într-o cabană sau casă de oaspeți costă în jur de 115 lei pe noapte, pentru o persoană.

Foto: Travelminit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.