Prelungirea Ghencea: Contractul pentru modernizarea tronsonului de un kilometru dintre Pasajul Domnești și sectorul 6 a fost publicat în SEAP. Spațiu de 8 metri rezervat pentru viitoarea linie de tramvai

Pasaj Domnești inaugurat

Contractul pentru modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea între Pasajul de la Domnești și limita administrativă a Sectorului 6 a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Este un tronson cu o lungime de un kilometru între Pasajul Domnești și strada Mărăcineni, limita administrativă între județul Ilfov și sectorul 6 al Capitalei pe care Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, l-a preluat de la Primăria Municipiului București.

Contractul pentru modernizarea acestui tronson al bulevardului Prelungirea Ghencea are o valoare cuprinsă între 57 și 67 milioane lei, termen de proiectare de 2 luni și 10 luni pentru execuție. Dacă se va semna rapid contractul, finanțarea va începe pe POIM și apoi fazată pe POT.

Lucrările de lărgire se fac pentru o lățime cuprinsă între 34 și 41 de metri, dar cu rezervarea unui spațiu de 8 metri pentru viitoarea linie de tramvai pe care PMB încă nu are bani să o monteze. Pe întreg sectorul de un killometru vor fi asigurate cel puțin 4 benzi, fiecare cu o lățime de 3,5 metri, două piste de biciclete 2X1,5 metri, trotuare de 2X3 metri și spațiu verde de 2X1,5 metri. Zona mediană de 8 metri este rezervată liniei de tramvai, arată documentația tehnică pe care a consultat-o Economedia. Între Pasajul Doamnești și strada Mărăcineni sunt două stații de autobuz STB.

PMB lucrează pe un segment de 600-700 de metri între strada Brașov și strada Râul Doamnei și a început demolările pe următorul segment spre Valea Oltului, dar proiectul avansează greu, Trustul de Clădiri Metropolitane având în execuție și pasajul de la Doamna Ghica. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a cerut preluarea unui segment din bulevardul Prelungirea Ghencea, dar primarul general Nicușor Dan a refuzat transferul. Ofertele pot fi depuse până pe 4 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *