Premierul a trimis la Cotroceni propunerea de numire a lui Petre Daea în funcția de ministru al Agriculturii

Petre Daea Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul Nicolae Ciucă a transmis Administrației Prezidențiale propunerea de numire a lui Petre Daea în funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat joi Guvernul.

Marcel Ciolacu a anunțat oficial, miercuri, că PSD îl propune la Ministerul Agriculturii pe Petre Daea, „un om cu experiență, un patriot, foarte iubit de toți cei care activează în agricultură”.

„Am decis că înlocuitorul domnului Chesnoiu e fostul ministru Petre Daea, un om cu experiență (…), un patriot, foarte iubit de toți cei care activează mai ales în agricultură. A fost ca pe vremuri, un vot în unanimitate în interiorul partidului. Cu această nominalizare vom merge la primul ministru”, a afirmat Marcel Ciolacu.

„E nevoie în acest moment la Ministerul Agriculturii un om de calibrul, nu neapărat de statura domnului Daea, la ce probleme ne confruntăm”, a mai spus liderul PSD.

Petre Daea a spus că are ca prioritate sistemul de irigații.

„V-am fost partener tot timpul, v-am stat la dispoziție cum o voi face și de acum încolo. Îi mulțumesc președintelui partidului pentru această propunere, colegilor care au decis astăzi să aloce încredere în persoana unui om care s-a străduit să facă ce i-a dat conștiința profesională. Când se încheie procesul acesta juridic vă prezint viziunea mea cum văd eu lucrurile în agricultură: O văd cum am văzut-o întotdeauna, încât să fie bine țării și fermierii să simtă acest lucru (…) Fermierii sunt cei care îi recunosc activitatea într-o perioadă scurtă de timp, dar folositoare (lui Chesnoiu, n.red.). Voi începe în prima oră mă voi ocupa de acest lucru, pentru că în 2017, după depunerea jurământului eram la pompa din Giurgiu. Așa voi face și acum, să mă duc în șantierul muncii. Tot ceea ce înseamnă sistemele de irigații. E o abordare mult mai amplă pe care vă voi prezenta-o când se va încheia acest proces juridic”, a afirmat Daea.

Petre Daea a mai fost ministru al Agriculturii în Cabinetele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Printre proiectele care l-au făcut celebru în perioada respectivă sunt „Alege oaia”, prin care își propunea să îi încurajeze pe români să mănânce mai multă carne de oaie și combaterea cormoranilor din Deltă.

În vârstă de 72 de ani, Petre Daea este inginer agronom din 1973, dar a urmat și cursurile școlii de cadre „Ștefan Gheorghiu”. Este membru PSD din anul 2001. Daea a avut activitate politică și înainte de Revoluție, în Partidul Comunist Român.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii

  1. Sunteti nebuni ? Ce sa faca acest depasit de vremuri la agri? Se pricepe mai bine la pensii speciale . UN NEISPRAVIT !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *