Premierul anunță lista cu alimentele la care se vor reduce prețurile: pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete/ „Va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români”

alimente mâncare hrană Foto: Pixabay

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, lista cu alimentele la care se vor reduce prețurile: pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete.

„Asta înseamnă o scădere garantată la unele produse de bază din gama celor indispensabile populației: pâine, lapte, brânzeturi, carne, făină, mălai, ulei și fructe și legume proaspete. Va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemena gest sub forma unui efort comun al statului și al mediului privat”, a declarat Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Potrivit surse PSD consultate de Economedia mărcile premium vor fi excluse de la reducerea de preț, fiind incluse doar mărcile de brand și mărcile proprii, conform surselor.

Va fi un acord pe timp de trei luni pentru plafonarea adaosului comercial la alimente, conform unor surse guvernamentale consultate de Economedia. Dacă acordul funcționează, acesta ar putea fi prelungit cu 3 luni. Iar dacă nu funcționează, Guvernul va da un act normativ prin care va plafona obligatoriu adaosul comercial, conform surselor.

Moul ministru al Agriculturii Florin Barbu a declarat, marți, la Antena 3, că Guvernul și marile rețele comerciale vor selecta anumite alimente de bază pentru care va fi redus adaosul comercial din opt coduri CAEN de produse, iar adaosul se va reduce pe tot lanțul între procesator și marile rețele comerciale.

Foto: Pixabay

Comentarii

  1. BA, din contra! Taman procesatorii romani vor fi afectati! Marile lanturi de magazine transfera INTOTDEAUNA orice discounturi acordate, reduceri de pret sau promotii catre producatori, care oricum nu castiga mai nimic pe acest tip de magazine. Adaosurile, mergand uneori pana la 100%, sunt doar in buzunarele marilor retaileri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *