Premierul, către guvernatorul Băncii Naționale: Vă mulțumim foarte mult pentru menţinerea cursului leului la un nivel care ne-a asigurat stabilitate financiară

Nicolae Ciucă Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că există o colaborare foarte bună între Guvern şi Banca Naţională şi i-a mulţumit guvernatorului BNR pentru modul în care a reuşit să “instrumentalizeze menţinerea cursului leului” la un nivel care să asigure stabilitate financiară.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Prezent la conferinţa “România în OCDE: Spre clubul bunelor practici economice internaţionale”, premierul Nicolae Ciucă a subliniat că statutul de membru în această organizaţie reprezintă un “indicator puternic de încredere”, contribuind la atragerea investiţiilor directe, dar şi la încrederea pieţelor internaţionale în stabilitatea economică şi a cursului de schimb.

“Investiţiile străine directe, anul trecut, au atins cifra de aproximativ 11 miliarde de euro. Banca Naţională, domnule guvernator, vă mulţumim foarte mult pentru modul în care aţi reuşit să instrumentalizaţi menţinerea cursului leului la un nivel care ne-a asigurat stabilitate financiară şi cred că, aşa cum aţi menţionat, este important să recunoaştem că în tot acest proces, din 2021 încoace, a existat o coordonare şi o colaborare foarte bună între Guvernul României şi Banca Naţională a României şi vă mulţumim”, a spus premierul.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

El a reamintit că în 2022, România a fost invitată să înceapă procesul de aderare la OCDE, alături de alte cinci state candidate: Argentina, Brazilia, Bulgaria, Croaţia şi Peru. Nicolae Ciucă a vorbit despre o coordonare şi o complementaritate între Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi aderarea la OCDE, menţionând că ambele implică reforme.

“OCDE este cea mai puternică organizaţie de cooperare economică existentă la nivel global, având sub umbrela sa state care reprezintă peste 70% din comerţul mondial şi aproximativ 80% din valoarea investiţiilor de capital. În prezent, OCDE îşi concentrează eforturile pentru dezvoltarea unor politici în domenii definitorii pentru economia viitorului, precum: transformarea digitală, tranziţia verde, inteligenţa artificială sau protecţia datelor, domenii care sunt de foarte mare interes şi pentru companiile din România şi, desigur, pentru companiile care vin să investească în ţara noastră”, a spus el.

Premierul a arătat că anul 2022, când România a primit statutul de candidat OCDE, a consemnat “cel mai înalt nivel” al investiţiilor străine, fapt concretizat în ultima evaluare a rating-ului de ţară, când anumite instituţii şi-au păstrat ratingul, iar în cazul altora s-au înregistrat creşteri.

 

Comentarii

  1. Exceptional pupatul dintre Contrainfirmatii si DIE!
    Senzational!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.