Premierul Ciolacu anunță că nu vrea să scadă impozitarea salariului minim: Nu vreau să mă trezesc de la o treime angajați cu salariul minim la două treimi

bani, lei, finante, bancnote Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că nu vrea să scadă impozitarea salariului minim pentru a evita situația în care numărul angajaților plătiți cu salariul minim se va dubla. În schimb, Ciolacu a spus la Târgoviște că guvernul va acorda deduceri pentru acești salariați.

”Marea problemă e la impozitarea muncii la veniturile mici, e cea mai mare impozitare din UE. Pachetul cerut de UE și asumat prin PNRR de România e de a avea anumite reforme în zona fiscală și o nouă lege a salarizării. Până atunci vom încerca să venim cu un sistem de deduceri pentru cei cu venituri mici care se direcționează către sănătate, educație și pensii private. Sunt servicii pe care în acest moment le susține guvernul. Dar nu pot să risc să vin cu scăderi de impozitare la salariul minim pe economie și să mă trezesc de la o treime angajați cu salariul minim la două treimi. Ca să iau o măsură pe picior pentru eventuale voturi, nu am să o fac”, a spus Ciolacu.

”În acest an presupun că vom lua o parte din măsuri. O să începem cu deduceri: ai copilul la grădiniță, la școală, statul îți deduce anumite sume”, a mai spus premierul.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Moldoveanul nu e prost, scade birul fraierilor si parandaratul firmelor, scade si finantarea crimei organizate institutionale autohtona si UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *