Premierul desemnat Marcel Ciolacu: Poate revenim la o cotă unică de 16% fără excepții / În prezent, cota de impozitare pentru angajați este de 10%

calculator venituri taxe calcule salarii impozit pixabay.com

Premierul desemnat Marcel Ciolacu a declarat marți că România „ar putea” reveni la o cotă unică de 16% fără excepții, dar că nu se poate vorbi de impozit progresiv până când nu se termină digitalizarea ANAF.

Reporter: Există această posibilitate de anul viitor să discutăm de impozite progresive pentru salarii mari?

Marcel Ciolacu: Până când ministerul de Finanțe nu termină digitalizarea, din punctul meu de vedere nu se poate vorbi de impozitare progresivă. Poate vorbim de o cotă unică, revenim la o cotă unică de 16% fără eccepții. Este o discuție, dacă vrem cotă unică și vrem să continuăm, totuși, ca singurul stat european sau printre cele două state membre ale UE, ca să exclud Rusia, să nu deranjez pe nimeni.

Context. În prezent, „cota unică” de facto nu mai există în România. Firmele plătesc în continuare o cotă de impozit pe profit de 16%. Cu toate acestea, impozitul pe venit plătit de salariați a fost redus de la 16% la 10%, în 2017, când Guvernul condus din umbră de Liviu Dragnea a realizat „revoluția fiscală” și a mutat contribuțiile sociale de la angajator la angajat, astfel încât să îi iasă o majorare artificială a salariilor brute cu 25%.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

 1. Dă în balbaiala PNL daca Cioli impune 16 % cotă unică! Dar fără excepții mi-e imposibil să cred, pesedeii fiind maeștrii în excepții.

 2. loazele astea nu stiu sa faca rost de bani de furat decat crescand taxele. asa e cand prostia in forma ei cea mai pura ajunge la guvernare.

  • Ce sa mai intelegi?! Intr-o declaratie de astazi, ciolacu a spus ca va reduce impozitarea pe munca. Cum? Crescand impozitul la 16%? Asta inseamna total impozit 48% in loc de 42%. Poate a facut alta matematica la Buzau…
   A plecat mefisto si a venit tat-sau…

 3. Pai de unde sa faca rost de bani pentru pensionarii speciali si pentru frecatorii de menta angajati la stat? Evident prin marirea taxelor. Patriotism economic, nu alta.

 4. Sa traiasca domn’ brutar, pardon, domn’ministru!
  Vai mama voastra de ” fenomene!
  Atata prostie la un loc , nu exista pe glob.Nu mai stiti de unde sa scoateti bani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *