Reprezentanții OMV Petrom se întâlnesc cu președintele, premierul și ministrul Energiei, în plin scandal al scumpirilor la energie. Compania cere de câțiva ani modificarea legii offshore, care blochează exploatarea gazelor din Marea Neagră

offshore, sonda offshore, gaze marea neagra, neptun deep, platforma maritima Foto: Facebook/ OMV Petrom

Președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu și ministrul Energiei Virgil Popescu se vor întâlni joi cu reprezentanții companiei energetice OMV Petrom, arată agenda transmisă de Guvern și de Administrația Prezidențială. Întâlnirile au loc în contextul scumpirilor puternice la energie, Guvernul anunțând și un proiect de compensare a facturilor consumatorilor. Premierul a menționat, de asemenea, că se gândește și la plafonarea prețurilor la gaze. Totodată, OMV Petrom cere de câțiva ani Guvernului să modifice legea offshore, astfel încât companiile să aibă la dispoziție o legislație predictibilă care să le permită să ia o decizie de investiție pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, a declarat recent, într-o conferinţă de presă, că OMV Petrom va continua să colaboreze cu persoanele numite în funcţiile guvernamentale, însă este nevoie de predictibilitate pentru ca proiectele majore, precum extracţia gazelor din Marea Neagră, să meargă mai departe.

Verchere a fost întrebată de jurnalişti dacă planurile companiei de extracţie a gazelor din Marea Neagră sunt afectate de criza politică de la nivel guvernamental.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Nu activez în politică, ci în business, şi am lucrat toată cariera mea în sectorul de petrol şi gaze, în toată lumea. Unul din lucrurile fundamentale atunci când lucrezi în upstream este că lucrezi cu guvernele. Ce faci de fapt, este să colaborezi cu oamenii care sunt în acele funcţii, pentru a te asigura că îţi faci treaba. România decide pe cine pune în acele funcţii şi noi vom colabora cu acei oameni. Avem nevoie de predictibilitate şi de parteneri în acele funcţii cu care să discutăm şi vom continua să facem aceste lucruri aici, în România”, a răspuns reprezentanta companiei, potrivit Agerpres.

Verchere a arătat că este crucial pentru România să meargă mai departe cu proiectele de gaze din Marea Neagră.

„Din ceea ce ni s-a spus, Legea offshore va fi aprobată în acest an şi avem nevoie să fie aprobată în acest an”, a completat ea.

OMV Petrom furnizează circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al ţării şi până la 10% din producţia de electricitate.