Premierul Marcel Ciolacu anunță o reformă și un sistem de deduceri la impozitul pe venit, „exact cum este în țările dezvoltate”

Marcel Ciolacu, premier Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că va veni cu o reformă şi cu un sistem de deduceri din impozitul pe venit, „ceva exact cum este în ţările dezvoltate”. Premierul nu a menționat dacă va introduce simultan și impozitul progresiv, dar trebuie să amintim că sistemul de deduceri este unul folosit în aplicarea impozitului progresiv și a impozitului pe venitul global.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat după vizita la Institutul Clinic Fundeni despre hotărârea de guvern care prevede scăderea taxării muncii pentru familiile care au cel puţin doi copii, când va fi adoptată şi dacă un astfel de sistem urmează să fie extins.

„Este evident că anul următor va fi, e trecut în PNRR, o reformă fiscală, dar sunt identificate anumite măsuri pe care putem să le luăm mult mai rapid. Avem o problemă cu demografia, trebuie să luăm anumite măsuri, nu putem doar să constatăm, am constatat şi nu am făcut nimic. Trebuie să vii cu soluţii, chiar dacă sunt soluţii parţiale. V-am spus că prin reforma fiscală eu văd, în primul şi în primul rând, faptul că din impozitul pe venit, în viitor, trebuie să fie deduceri. Astfel, vei dezvolta serviciile, şi serviciile de învăţământ, şi învăţământ privat, şi after-school, şi grădiniţe, şi creşe şi instituţii spitaliceşti private, prin deduceri şi printr-un sistem de asigurări naţional”, a spus premierul Ciolacu, potrivit News.ro.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

El a continuat: „Nu, momentan, bugetul de stat suportă toate aceste cheltuieli. Trebuie să intrăm într-o normalitate, mai mult ca sigur, când vom intra în OECD, în 2026, vor veni şi marile marile companii de asigurări şi pe un sistem de sănătate aşezat. Este normal să venim cu priorităţi. Prioritatea noastră este ca cei care au doi copii, să începem să scădem”.

Prim-ministrul a subliniat că nu poate să scadă în acest moment impozitarea pe venituri la venitul minim, pentru că o treime dintre români, în sistemul privat, sunt plătiţi pe venitul minim, iar acest lucru ar favoriza o proporție și mai mare de oameni plătiți cu venitul minim.

„Dacă scad la venitul minim, o să ne trezim că sunt două treimi cu venitul minim. Cu alte cuvinte, aceste soluţii empirice, luate după ureche şi doar că dau bine la televizor, eu n-o să le iau. O să vin cu o reformă şi cu un sistem de deduceri la venituri, ceva sustenabil şi ceva exact cum este în ţările dezvoltate. România a depăşit momentul amatorismului. Am văzut ce a însemnat ca amatorii să conducă ministerul Sănătăţii.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Imi place cum vorbesc in fiecare sapt de reforma fiscalizarii, dar cum reformeaza cheltuiala publica .. Doamne fereste! 🙂

  2. Ciolacu uita intentionat sa spuna ca “deducerile” se vor aplica doar la impozitul progresiv pe venitul global, o reinviere a sistemului oribil de birocratic si complicat din vremea guvernului Nastase, prin care statul va lua 7 piei de pe contribuabili, si inca 3 piei prin triplarea impozitului pe locuinte.

  3. Ei nu au fost in stare sa reduca aparatul bugetar.
    Sunt 1.3 milioane de bugetari. Tot pe privati fac ei reforme?
    Asa au facut si la sanatate. Reforma prin taxare!
    Ai 2 copii platesti la fel ca pana acum, ai doar unul o sa platesti mai mult!

  4. 37% din TVA (2% din PIB!!) nu se colectează dar ei umblă după cai verzi pe pereți!
    Un lucru e clar: nu vor să afecteze mafia, iar, pentru că nu au bani pentru plata pensiilor recalculate cu mită electorală (acele puncte de stabilitate acordate și pensionarilor existenți), vor face din ianuarie 2025 impozitarea progresivă a salariilor și pensiilor, adică vor lua înapoi banii dați electoral în acest an.
    E atât de simplu!

  5. In loc sa scada impozitul opteaza pentru o varianta birocratica pentru care va fi nevoie sa mai angajeze cateva mii de bugetari care nu aduc nicio valoare societatii.

    Viva la libertad carajo!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.