Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu investitorii străini: Guvernul are ca prioritate sprijinirea investițiilor cu valoare adăugată ridicată, în domenii precum digitalizare, inovare, dezvoltare de noi tehnologii

Redacția ian. 31, 2023 1 comentarii
Nicolae Ciuca

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini, şeful Executivului transmiţând că Guvernul are ca prioritate sprijinirea investiţiilor cu valoare adăugată ridicată, în special în domenii precum digitalizare, inovare, dezvoltare de noi tehnologii.

„Am încredere că vom reuşi şi în acest an, prin investiţii guvernamentale masive, printr-un proces dinamic de atragere a banilor europeni, să dezvoltăm şi să modernizăm economia României”, a afirmat premierul.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini. În cadrul dialogului, au fost abordate o serie de teme privind regimul fiscal, digitalizarea administraţiei, reducerea birocraţiei, stabilitatea şi predictibilitatea cadrului fiscal şi planurile de investiţii în ţara noastră. În cadrul dialogului, au fost abordate o serie de teme privind regimul fiscal, digitalizarea administraţiei, reducerea birocraţiei, stabilitatea şi predictibilitatea cadrului fiscal şi planurile de investiţii în ţara noastră”, transmite Executivul.

Premierul României a transmis aprecierea sa pentru creşterea interesului investitorilor străini, confirmată de volumul record al investiţiilor străine directe de anul trecut, care au depăşit 11,3 miliarde euro, cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani.

Totodată, Nicolae Ciucă a arătat „întreaga deschidere a Guvernului pentru susţinerea şi consolidarea acestui ritm, prin politici guvernamentale orientate în acest sens şi disponibilitate în a prelua şi implementa cele mai bune proceduri agreate de mediul privat în relaţia cu autorităţile statului”.

În acest sens, Prim-ministrul a transmis că Guvernul are ca prioritate sprijinirea investiţiilor cu valoare adăugată ridicată, în special în domenii precum digitalizare, inovare, dezvoltare de noi tehnologii.

„Valorificarea resurselor naturale ale României trebuie să se facă în primul rând prin procesarea în ţară şi valorificarea acestora ulterior, motiv pentru care încurajăm dezvoltarea capacităţilor de procesare şi utilizarea în acest sens a celor mai inovatoare soluţii. În acelaşi timp, tratăm cu respect nevoia de predictibilitate fiscală a mediului de afaceri şi, după modelul anului trecut, vom avea consultări pe marginea acestui cadru. Am încredere că vom reuşi şi în acest an, prin investiţii guvernamentale masive, printr-un proces dinamic de atragere a banilor europeni, să dezvoltăm şi să modernizăm economia României. Agenţia Română de Investiţii şi Comerţ Exterior, înfiinţată la nivelul Guvernului, va reprezenta un partener de dialog dar şi un catalizator activ în relaţia cu mediul de afaceri, atât din perspectiva investitorilor străini, cât şi pentru a sprijini capitalul românesc”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini şi-au arătat susţinerea pentru această abordare, subliniind nevoia de consultare permanentă în cazul unor modificări legislative şi de asigurare a unei perioade adaptare în situaţia unor schimbări complexe. În privinţa politicilor guvernamentale privind utilizarea fondurilor europene şi atragerea de noi investiţii, aceştia au transmis disponibilitatea de a sprijini aceste eforturi, prin oferirea de expertiză şi implicare activă în derularea acestora, mai precizează Guvernul în comunicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *