Presa din China critică jocurile video, actorii sectorului cad pe bursa din Hong Kong

Jocuri video pixabay.com

Giganții chinezi ai interentului se confruntau din nou cu probleme, marți, pe Bursa din Hong Kong, cu Tencent în scădere de peste 10%, după ce presa de stat a criticat „dependența” creată de jocurile video, scrie Le Figaro.

Acest sector, foarte prosper în China, este din ce în ce mai criticat pentru dependența pe care o creează în rândul tinerilor. Reglementările oficiale împiedică persoanele sub 18 ani să joace jocuri video online între orele 22 și 8 dimineața, dar regula este încălcată pe scară largă.

Marți, cotidianul oficial Economic Daily a scris că această industrie, care generează miliarde de yuani, a devenit un „opiu mental”. „Dependența minorilor de internet este curentă și jocurile online au consecințe asupra creșterii lor care nu pot fi neglijate”, a subliniat cotidianul. Articolul critică în special Tencent, un gigant al sectorului, și popularul său joc „Honor of Kings”. „Unii elevi îl joacă uneori opt ore pe zi”, acuză ziarul de stat.

Articolul, distribuit intens de media din China, a condus la căderea cotațiilor companiilor din acest sector. La jumătatea zilei, acțiunile Tencent cedau peste 10%, iar cele ale concurentului său NetEase aproape 12%, ca și site-ul Bilibili, apreciat de fanii desenelor animate, manga și jocuri video. Investitorii se tem de o reglementare suplimentară în sectorul jocurilor video, într-un context în care Beijingul își întărește controlul asupra gigaanților digitali.

Autoritățile comuniste se arată în ultimele luni desebit de intransigente în materie de date personale și de respectarea drepturilor utilizatorilor. Vineri, Beijingul a convocat giganții tech, cărora le-a cerută să „efectueze un examen aprofundat”.

 

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *