Presa germană: Șapte companii aeriene low cost practică tarife ascunse. Cine percepe cele mai multe taxe și cât plătești pentru bagaje

aeroport charles de gaulle, calator, turism, aeroport Paris Foto: Charles de Gaulle, Facebook

Oricine vrea să își rezerve vacanța de vară sau a rezervat-o deja a observat că biletele de avion au devenit mai costisitoare. În luna martie, tarifele aeriene au fost oficial cu 50,6% mai scumpe decât în anul precedent, după cum a calculat recent agenția de statistică a Austriei, notează Der Standard.

În acest context, ofertele companiilor aeriene low-cost par a fi deosebit de atractive. Dar oare este adevărat? La această întrebare a răspuns portalul financiar britanic Tradingpedia.

Acesta a comparat costurile ascunse ale mai multor companii aeriene low-cost și a determinat care din ele percep călătorilor cele mai multe taxe suplimentare. Tradingpedia subliniază că în publicitate și în ofertele speciale aceste taxe nu sunt adăugate la prețul final al zborului, însă ele devin vizibile doar atunci când zborul este rezervat efectiv.

Taxele pentru bagaje

Companiile aeriene low-cost percep, de obicei, taxe pentru fiecare bagaj mai mare decât o geantă mică care încape sub scaunul din față. Prin urmare, pasagerii ar trebui să verifice cu atenție cât vor fi taxați dacă doresc să ia mai multe bagaje înainte de a face rezervarea. (Notă: Prețurile indicate au fost convertite din lire sterline în euro și rotunjite pentru claritate).

Cu Ryanair, de exemplu, puteți lua gratuit doar un singur bagaj mic (40 cm × 20 cm × 25 cm), sau plătiți un tarif ceva mai scump (între 7 și 34 de euro) la rezervare dacă doriți să luați două bagaje de mână – unul mic și unul de până la zece kilograme. Tariful de reprogramare este puțin mai mare (de la 7 la 41 de euro). Costurile pentru bagajele înregistrate sunt mai mari – de la 14 la 28 de euro pentru un bagaj de zece kilograme și de la 20 la 56 de euro pentru un bagaj înregistrat de 20 de kilograme. Excesul de bagaj poate fi adăugat online cu până la două ore înainte de plecare pentru zece euro pe kilogram în plus – dacă se face la aeroport / call center / chioșc, taxa este de doisprezece euro pe kilogram în plus.

Pasagerii Jet2 pot lua gratuit un bagaj de mână dacă acesta nu cântărește mai mult de 10 kilograme și nu depășește 56 cm × 45 cm × 25 cm. În plus, gențile de mână, laptopurile și alte obiecte mici pot fi luate în cabină. Sunt permise până la trei bagaje de 22 de kilograme (de persoană și pe zbor) dacă se plătește taxa corespunzătoare – taxa este afișată în momentul rezervării, dar poate varia în funcție de data călătoriei, destinație, tipul de tarif etc.

Jet2 nu a publicat nicio taxă fixă pe site-ul său, scrie Tradingpedia. Astfel, un pasager a făcut două rezervări în care taxa a fost mai întâi de 30 de euro și apoi de 40 de euro pentru fiecare bagaj. În cazul în care unul dintre bagaje este mai greu, acesta trebuie să se plătească tariful normal de exces de bagaj, de 14 euro pe kilogram.

Foto: Charles de Gaulle, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *