Presa greacă: Compania națională de electricitate din Grecia vrea să cumpere Enel România pentru 1,3 miliarde de euro / Reacția Enel

Carmen Radu oct. 26, 2022 1 comentarii
Sigla Enel. sursa: Enel

Compania Publică de Electricitate a Greciei (PPC) scanează piața românească și presa grecească scrie că urmează o achiziție majoră, care va viza activele din România ale grupului italian Enel.

UPDATE Enel a transmis, la solicitarea Economedia, că politica companiilor este de a nu comenta astfel de zvonuri.

În septembrie, PPC a anuntat că se pregătește să cumpere active în România. PPC are o capitalizare de 2,28 miliarde, după o consolidare realizată pentru a putea duce la capăt planurilor privind achiziția companiei italiene de energie care operează în România.

Acordul este evaluat la 1,3 miliarde, dar există semne de întrebare în mijlocul unei crize energetice neclare, mai scrie presa grecească. Detalii, AICI și AICI.

CEO-ul PPC, Giorgos Stassis, a declarat că există o posibilitate de achiziție în România, una dintre cele două piețe (alături de Bulgaria) în care compania urmărește să se extindă cu accent pe sursele de energie regenerabilă.

Giorgos Stassis a fost, anterior, chiar CEO al Enel România, de unde a plecat la Compania Publică de Electricitate a Greciei.

sursa foto: Enel

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *