Presa internațională: autoritățile egiptene au sechestrat nava Ever Given și așteaptă despăgubiri de 900 milioane de dolari

Redacția apr. 13, 2021 0 comentarii
Canalul Suez Blocat

Blocarea navei Ever Given în Canalul Suez are efecte în continuare. Autorităţile egiptene au sechestrat nava port-container ”Ever Given” în aşteptarea plăţii sumei de 900 de milioane de dolari, reprezentând despăgubiri pentru costul salvării navei după ce aceasta a rămas blocată în Canalul Suez timp de aproape o săptămână, a anunţat portalul de ştiri Ahram Gate, citat de Bloomberg.

Despăgubirile de 900 milioane de dolari includ pierderile suferite de Autoritatea Canalului Suez (SCA), precum şi costurile asociate cu repunerea navei ”Ever Given” pe linia de plutire şi alte cheltuieli de mentenanţă, a declarat preşedintele SCA, Osama Rabie, scrie Agerpres. Potrivit portalului de ştiri Ahram Gate, ordinul de sechestrare a navei a fost emis de un tribunal din oraşul Ismailia.

La finele lunii martie, nava ”Ever Given”,  sub pavilion panamez, cu o lungime de 400 de metri, a eşuat pe diagonala canalului, din cauza vântului puternic însoţit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea, blocând ambele sensuri de navigaţie. Autoritatea Canalului Suez (SCA) a început o investigaţie pentru a stabili cauza eşuării navei, care a fost în cele din urmă ranfluată după o operaţiune dificilă în care s-a apelat la dragarea nisipului şi la mişcarea portcontainerului cu ajutorul unor remorchere. În urma blocajului, sute de nave şi-au întârziat călătoria. Nava a eșuat în 23 martie și a fost ranfluată după aproape o săptămână, în 29 martie.

 

Sursa: Captura BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.