Președintele AFM și-ar fi dat demisia după scandalul de la lansarea programului Casa Verde Fotovoltaice, însă Ministrul Tánczos Barna nu ar fi acceptat-o. Fülöp Lóránd-Árpád: Nu mi-am dat demisia pentru că vreau să fug, mi-am dat demisia de onoare

Fulop Lorand AFM

Fülöp Lóránd-Árpád, președintele Administrației Fondului Pentru Mediu a declarat pentru Economedia că și-a depus demisia, în contextul eșecului de la lansarea programului Casa Verde Fotovoltaice, însă Tánczos Barna, ministrul Mediului, nu i-ar fi acceptat-o.

„Domnul ministru nu mi-a acceptat demisia. Nu se rezolva totul prin demisie. Nu mi-a zis motivul, probabil să rezolv problema care s-a produs. Nu demisia este soluția. Eu încerc să rezolv tot ce se poate. Nu mi-am dat demisia pentru că vreau să fug, mi-am dat demisia de onoare”, a declarat Fülöp Lóránd-Árpád, pentru Economedia.

Acesta a spus că vor cere de la instalatori listele centralizatoare cu toți cei care s-au înregistrat la ei.

„Împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, AFM a pregătit o modificare a Ghidului de finanțare în vederea introducerii unei metode flexibile de centralizare a tuturor solicitanților care au pregătit dosarele de finanțare și s-au adresat instalatorilor validați pentru sesiunea din data de 22 decembrie. De asemenea, prin această modificare va fi soluționată și modalitatea de încărcare în aplicația informatică a documentațiilor, într-o formă organizată și care să asigure un flux eficient”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook AFM.

Prin această cale reprezentanții AFM au identificat resursele necesare susținerii tuturor dosarelor de finanțare care erau pregătite pentru data de 22 decembrie și acestea vor putea fi aprobate dacă sunt respectate condițiile de eligibilitate din ghid, iar documentațiile vor fi introduse în aplicația informatică potrivit calendarului care va fi stabilit și comunicat instalatorilor validați.

În ceea ce privește cei care nu au apucat să depună dosarele, acesta spune că în 2022 vor mai exista lansări. În prezent, reprezentanții AFM încearcă să rezolve probleme apărute ieri, pe 22 decembrie.

Comentarii

  1. https://revista22.ro/oate ne spune cineva ; care este ungur si care secui dintre acesti doi baieti harnici ? Nu de alta ? Dar sa stim si noi cum se mai impaca ungurii cu secuii ! Ca pe vremea studentiei imi aduc aminte ca ungurii vorbeau de “ceilalti” ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.