Președintele lituanian spune că țările baltice și Polonia ar putea deveni o rută de tranzit pentru exporturile de cereale ucrainene

Redacția mai 24, 2022 0 comentarii
grau cereale recolta agricultura

Țările baltice și Polonia ar putea deveni o rută alternativă de tranzit pentru exporturile de cereale ucrainene, a declarat președintele lituanian Gitanas Nauseda, scrie Interfax.

„Cred că trebuie să găsim rute alternative de tranzit, iar țările baltice, Lituania și Polonia ar putea deveni o rută alternativă pentru a permite transportul cerealelor ucrainene”, a spus Nauseda fiind prezent la Forumul Economic de la Davos.

Este o problemă „dublă”, deoarece atât Ucraina nu poate exporta cereale în exces, iar dacă aceste cereale nu sunt exportate în Africa de Nord, ar putea contribui la criza alimentară mondială, a mai spus el.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, este în discuții cu Rusia și alte țări pentru a elimina obstacolele din calea transportului cerealelor din porturile ucrainene în schimbul reducerii restricțiilor asupra exporturilor de îngrășăminte din Rusia și Belarus.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *