Preşedintele Rezervei Federale a SUA: Criptomonedele sunt mai degrabă un substitut pentru aur decât pentru dolar

bitcoin sursa foto: Unsplash

Preşedintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a declarat luni că publicul american trebuie să înţeleagă riscurile din spatele bitcoin şi a altor criptomonede, chiar dacă însăşi Banca Centrală studiază potenţialele costuri şi beneficii ale unui dolar digital, transmite agenția AP, preluată de Agerpres.

Powell a explicat că Fed preferă să numească criptomonedele “criptoactive” deoarece volatilitatea lor subminează capacitatea lor de stocare a valorii, o funcţie de bază a unei monede.

“Ele sunt extrem de volatile, vezi bitcoin, şi prin urmare nu sunt într-adevăr de folos pentru stocarea valorii. Ele sunt mai mult un activ pentru speculaţii. Prin urmare, nu sunt folosite în mod special ca metodă de plată. În principal, sunt mai degrabă un substitut pentru aur decât pentru dolar”, a afirmat Powell la un summit virtual găzduit de Banca Reglementelor Internaţionale (BIS).

Acesta a anunţat că Fed analizează potenţialul unei monede digitale bancare centrale (CBDC) deşi încă nu s-a luat o decizie privind implementarea CBDC. “La acest moment nu încercăm să luăm o decizie. Experimentăm tehnologia”, a afirmat preşedintele Rezervei Federale a SUA.

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *