Președintele ucrainean Zelenski, în așteptarea noului pachet de sancțiuni împotriva Rusiei: “Statul terorist să nu primească un miliard de euro pe zi pentru combustibil”

volodimir-zelenski-ucraina-e1646067243828-640x400

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că se aşteaptă la un nou pachet de sancţiuni din partea Uniunii Europene în viitorul apropiat, care să vizeze veniturile energetice ale Rusiei, transmite News.ro. Preşedintele crede că trebuie blocate veniturile ”pentru ca statul terorist să nu primească un miliard de euro pe zi pentru combustibil”. De asemenea, ar trebui vizate toate operaţiunile de import-export.

”Ne aşteptăm la un nou pachet de sancţiuni din partea Uniunii Europene în viitorul apropiat. Acest pachet ar trebui să includă paşi clari pentru a bloca veniturile energetice ale Rusiei. Credem cu adevărat în asta. Pentru ca statul terorist să nu primească un miliard de euro pe zi pentru combustibil”, a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele sociale.

Zelenski afirmă că şi alte sancţiuni trebuie sunt avute în vedere: ”În orice caz, va trebui să blocăm toate operaţiunile de export-import cu Rusia. Pentru că din asta fac bani la Moscova. Şi nici nu înţeleg că dreptul internaţional şi pacea în Europa trebuie respectate”, a afirmat președintele ucrainean.

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelensky, g4media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *