Prețul petrolului a crescut luni, odată cu redeschiderea granițelor Chinei

Redacția ian. 9, 2023 0 comentarii
petrol

Prețul petrolului a urcat luni cu peste 2%, deoarece decizia Chinei de a-și redeschide granițele a stimulat perspectivele cererii și a umbrit îngrijorările legate de recesiunea globală, scrie Reuters.

Această revenire a făcut parte dintr-o redresare mai amplă a sentimentului de risc, susținută atât de redeschiderea celui mai mare importator de țiței din lume, cât și de speranța unor creșteri mai puțin agresive ale ratelor dobânzilor din SUA, pe baza datelor recente din SUA, acțiunile asiatice crescând, iar dolarul slăbind.

Petrolul Brent a crescut cu 2,22 dolari, sau 2,8%, la 80,79 dolari pe baril, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate a crescut cu 2,04 dolari, sau 2,8%, la 75,81 dolari.

Raliul a urmat unei scăderi de săptămâna trecută de peste 8% pentru ambele repere petroliere, cele mai mari scăderi săptămânale la început de an din 2016 încoace.

Ca parte a unei „noi etape” în lupta împotriva COVID-19, China și-a deschis frontierele în weekend pentru prima dată în ultimii trei ani. Pe plan intern, sunt așteptate aproximativ 2 miliarde de călătorii în timpul sezonului Anului Nou Lunar, aproape dublu față de anul trecut și 70% din nivelurile din 2019, potrivit Beijingului.

În ciuda revenirii de luni a prețului petrolului, există încă îngrijorarea că fluxul masiv de călători chinezi ar putea provoca o nouă creștere a infecțiilor cu COVID, în timp ce persistă, de asemenea, preocupări economice mai largi.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *