Prețul petrolului scade din cauza temerilor legate de recesiune și a restricțiilor COVID din China

Redacția iul. 11, 2022 0 comentarii
petrol

Prețul petrolului a scăzut luni cu aproximativ 1 dolar pe fondul îngrijorărilor legate de recesiune și de restricțiile COVID-19 din China care afectează cererea. Acești doi factori au depășit îngrijorările actuale legate de oferta redusă, scrie Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 82 de cenți, sau 0,8%, la 106,20 dolari, după ce vineri au urcat cu 2,3%.

Contractele futures pentru țițeiul american WTI au scăzut cu 1,04 dolari, sau 1%, la 103,75 dolari, reducând câștigul de 2% de vineri.

Ambele contracte au înregistrat scăderi săptămânale săptămâna trecută, în condițiile în care piața a fost dominată de îngrijorarea că majorarea ratelor dobânzilor pentru a limita inflația ar putea declanșa o recesiune și ar afecta cererea de petrol.

Ambele contracte de referință au fost tranzacționate în scădere la începutul tranzacțiilor de luni, apoi au devenit pozitive, după care s-au tranzacționat în scădere.

Datele pentru 10 iulie privind cazurile de COVID-19 din China au arătat că cifrele au crescut față de ziua precedentă. Îngrijorările persistă cu privire la potențialul unor blocaje mai ample după ce o nouă subvariantă Omicron a fost descoperită în Shanghai.

În ceea ce privește oferta, piața rămâne nesigură în legătură cu planurile națiunilor occidentale de a limita prețurile petrolului rusesc, președintele Vladimir Putin avertizând că noi sancțiuni ar putea duce la consecințe „catastrofale” pe piața energetică mondială.

Un alt factor cheie pe care comercianții îl vor urmări este întreținerea gazoductului Nord Stream 1, cea mai mare conductă care transportă gaze rusești către Germania, care va avea loc între 11 și 21 iulie. Guvernele, piețele și companiile sunt îngrijorate că oprirea ar putea fi prelungită din cauza războiului din Ucraina.

De asemenea, există o incertitudine privind la cât timp va mai curge țiței din Kazahstan prin intermediul Consorțiului de conducte caspice (CPC).

Aprovizionarea a continuat până acum pe conducta, care transportă aproximativ 1% din petrolul mondial, chiar și după ce săptămâna trecută un tribunal rus a ordonat suspendarea operațiunilor.

Exporturile de țiței CPC Blend sunt estimate că vor crește la 5,45 milioane de tone pentru luna august, de la 4,86 milioane de tone în iulie

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.