Prețurile la pompă în SUA se apropie de 4 dolari pe galon la nivel național

Redacția aug. 14, 2023 0 comentarii
benzina carburant alimentare pompa

Media națională pentru benzina obișnuită a ajuns luni la 3,85 dolari pe galon, potrivit AAA, citat de CNN. Acesta este cel mai ridicat nivel din 19 octombrie și vine cu doar câteva săptămâni înainte de weekendul de Ziua Muncii, când milioane de americani vor pleca la drum.

Vârful de vară al prețurilor la benzină s-a atenuat, costul pentru șoferi crescând doar treptat în ultima vreme. Media națională a crescut cu doi cenți în ultima săptămână.

Cu toate acestea, prețul benzinei a crescut cu 28 de cenți în ultima lună și cu 32 de cenți de la 4 iulie, ca urmare a creșterii prețului petrolului, cauzată de reducerea ofertei de către Rusia și Arabia Saudită și de căldura extremă care a blocat unele rafinării din SUA.

Când vara a început neoficial în weekendul Memorial Day, șoferii se bucurau de economii mari la benzină față de anul precedent. Aceste economii de la an la an aproape că au dispărut, media națională scăzând cu doar 11 cenți față de acest moment al verii trecute.

Potrivit AAA, în prezent, în 11 state există o medie de 4 dolari sau mai mult, inclusiv Arizona, Illinois și Utah. Colorado și Michigan nu sunt departe.

Liderul OPEC, Arabia Saudită, a prelungit la începutul acestei luni reducerea producției de petrol cel puțin până în septembrie. O sursă oficială din cadrul Ministerului saudit al Energiei a declarat pentru agenția de știri de stat SPA pe 3 august că regatul va prelungi această reducere voluntară de un milion de barili pe zi. Sursa a declarat presei de stat că reducerea ar putea fi prelungită și mai mult, iar această măsură are ca scop susținerea stabilității și echilibrului piețelor petroliere.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *