Prețurile petrolului au crescut cu 4% în această săptămână

petrol 1

Preţurile petrolului au crescut vineri cu peste 1%, consemnând creştere săptămânală pentru a doua oară consecutiv, cu cel puţin 4%, ignorând îngrijorările cu privire la creşterea economică globală, deoarece sancţiunile iminente ale Uniunii Europene asupra petrolului rusesc sporesc probabilitatea unei oferte limitate, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,43 dolari, sau cu 1,3%, la 112,31 dolari pe baril până la ora 16:18 GMT (19:18 ora României), în timp ce preţul ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a urcat cu 1,50 dolari, sau cu 1,4%, la 109,77 dolari pe baril.

Cotaţia petroluluiWTI a avansat în această săptămână cu aproximativ 6%, iar cea a petrolului Brent cu aproape 4%, după ce UE a stabilit un embargo asupra petrolului rusesc ca parte a celui mai dur pachet de sancţiuni împotriva Rusiei impus din cauza conflictului din Ucraina.

Propunerea de sancţiuni a UE include eliminarea treptată a importurilor de produse rafinate ruseşti până la sfârşitul anului 2022 şi interzicerea tuturor serviciilor de transport maritim şi de asigurare pentru transportul petrolului rusesc.

UE îşi modifică planul de sancţiuni, care are nevoie de sprijinul unanim din partea celor 27 de ţări din bloc, în încercarea de a câştiga statele reticente, au declarat vineri trei surse UE pentru Reuters.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.