Preţurile petrolului au crescut luni cu 5,1%

petrol Sursă foto: Unsplash

Preţurile petrolului au crescut luni cu 5,1%, stimulate de preocupările crescânde cu privire la livrările de gaze din Rusia şi deprecierea dolarului, care au depăşit temerile legate de cerere, provocate de o posibilă recesiune şi de restricţiile din China din cauza Covid-19, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent cu livrare în septembrie au crescut cu peste 5 dolari dolari, sau cu 5,1%, până la 106,27 dolari pe baril, după un avans de 2,1% consemnat vineri.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în august au avansat cu 5,01 dolari sau cu 5,1%, la 102,60 dolari pe baril, după ce au crescut cu 1,9% în sesiunea precedentă.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Grupul rus Gazprom a declarat forţă majoră în ceea ce priveşte livrările de gaz către Europa către cel puţin un client important, potrivit unei scrisori văzute de Reuters, agravând probabil criza aprovizionării pe continent.

Gazprom le-a spus clienţilor din Europa că nu poate garanta aprovizionarea cu gaze din cauza unor circumstanţe ”extraordinare”.

”Ţiţeiul Brent va găsi sprijin la sfârşitul săptămânii, dacă Rusia nu va relua livrările de gaze spre Germania după lucrările de întreţinere a Nord Stream 1”, a declarat Jeffrey Halley, analist senior la OANDA.

O sursă comercială a spus că scrisoarea se referă la livrări prin conducta Nord Stream 1, o rută majoră de aprovizionare către Germania şi nu numai.

Atât petrolul Brent, cât şi WTI au înregistrat săptămâna trecută cele mai mari scăderi săptămânale de aproximativ o lună, din cauza temerilor legate de producerea unei recesiuni care ar afecta cererea de petrol.

Între timp, testările în masă pentru Covid-19 continuă în anumite părţi ale Chinei, în această săptămână, stârnind îngrijorări cu privire la cererea de petrol din partea celui de-al doilea mare consumator de petrol din lume.

Cu toate acestea, livrările rămân strânse. După cum era de aşteptat, călătoria preşedintelui american Joe Biden în Arabia Saudită nu a reuşit să ofere niciun angajament din partea principalului producător din cadrul OPEC de a spori oferta de petrol.

Biden doreşte ca producătorii de petrol din Golf să mărească producţia pentru a contribui la scăderea preţului petrolului şi la reducerea inflaţiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: