Preţurile petrolului au crescut marţi cu peste 1,5%, înaintea deciziei OPEC+ privind prelungirea reducerilor de producţie

petrol Sursă foto: Unsplash

Preţurile petrolului au crescut marţi cu peste 1,5%, investitorii aşteptând decizia OPEC+ privind prelungirea reducerilor de producţie. În acelaşi timp, un armistiţiu fragil între Israel şi Hezbollah din Liban oferă un sprijin suplimentar pieţei, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures Brent au crescut cu 1,16 dolari, sau cu 1,6%, ajungând la 72,99 dolari pe baril, în timp ce contractele West Texas Intermediate (WTI) din SUA a crescut cu 1,16 dolari, sau cu 1,7%, la 69,26 dolari pe baril.

OPEC+ analizează prelungirea reducerilor de producţie

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Surse din cadrul OPEC+ au indicat că alianţa este pregătită să extindă reducerile actuale ale producţiei până la sfârşitul primului trimestru din 2024, în cadrul reuniunii de joi. Grupul, care reprezintă aproximativ jumătate din producţia mondială de petrol, intenţionează să reducă treptat aceste restricţii până în 2025.

Tensiuni în Orientul Mijlociu

Tensiunile dintre Israel şi Hezbollah continuă să genereze incertitudine. Israelul a avertizat că ar putea reveni la conflict dacă armistiţiul cu Hezbollah se prăbuşeşte, o ameninţare care vine după cele mai grave confruntări de la stabilirea armistiţiului, săptămâna trecută.

UBS consideră că aceste tensiuni, combinate cu posibilitatea extinderii reducerilor OPEC+, sunt factori care susţin creşterea preţurilor petrolului.

Perspectiva cererii globale

Cu toate acestea, cererea globală de petrol rămâne slabă, iar importurile de petrol ale Chinei ar putea atinge un vârf anul viitor, pe măsură ce cererea de combustibil pentru transport scade, conform analiştilor.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial, este aşteptată să reducă preţurile petrolului pentru cumpărătorii asiatici la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani, spun traderii.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: