Preţurile petrolului au crescut miercuri cu peste 2%

pexels-pixabay-petrol sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului şi-au revenit miercuri, crescând cu peste 2%, după date care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină din SUA au scăzut în mod neaşteptat săptămâna trecută şi rapoartele conform cărora OPEC+ ar putea întârzia creşterea planificată a producţiei de petrol, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

După ce au scăzut cu mai mult de 6% la începutul săptămânii din cauza riscului redus al unui război mai larg din Orientul Mijlociu, contractele futures pentru ţiţeiul Brent au închis în creştere cu 1,43 dolari, sau cu 2,01%, la 72,55 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 1,4 dolari, sau cu 2,08%, la 68,61 dolari pe baril.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Stocurile de benzină din SUA au scăzut în mod neaşteptat săptămâna trecută, la un nivel minim din ultimii doi ani, din cauza creşterii cererii, a spus Energy Information Administration, în timp ce stocurile de ţiţei au înregistrat, de asemenea, o scădere surpriză, deoarece importurile au scăzut.

Importurile de ţiţei ale SUA din Arabia Saudită au scăzut săptămâna trecută la cel mai redus nivel din ianuarie 2021, la doar 13.000 bpd, faţă de 150.000 bpd săptămâna precedentă.

Importurile de ţiţei din Canada, Irak, Columbia, Brazilia au scăzut în această săptămână, a spus EIA.

”Elementul care a susţinut cel mai mult creşterea a fost cel al stocurilor de benzină, pe fondul unei cereri implicite mai mari de la săptămână la săptămână”, a spus analistul Kpler Matt Smith, adăugând că importurile mai scăzute au ajutat stocurile de ţiţei să obţină o retragere minoră.

Reuters a relatat că OPEC+, care reuneşte Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţi precum Rusia, ar putea amâna o creştere planificată a producţiei de petrol în decembrie, cu o lună sau mai mult, din cauza îngrijorării legate de cererea de petrol slab şi de creşterea ofertei.

”OPEC+ a sugerat întotdeauna că anularea reducerilor voluntare de livrărilor va fi supusă condiţiilor de piaţă”, a declarat Harry Tchilingurian, şeful de cercetare la Onyx Capital Group.

O decizie de amânare a creşterii ar putea veni încă de săptămâna viitoare, au declarat două surse OPEC+ pentru Reuters. OPEC+ urmează să se întâlnească pe 1 decembrie pentru a decide următorii paşi politici.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: