Preţurile petrolului au scăzut miercuri, după ce datele guvernului american au arătat o cerere scăzută de benzină în plin sezon de vară

Redacția iul. 21, 2022 0 comentarii
petrol 1

Preţurile petrolului au scăzut miercuri, după ce datele guvernului american au arătat o cerere scăzută de benzină în timpul sezonului de vârf de vară şi pe măsură ce majorările ratelor dobânzii de către băncile centrale pentru a combate inflaţia au alimentat temerile că creşterea economică ar putea încetini, reducând cererea de energie, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Declinul preţurilor s-a atenuat în timpul sesiunii, după ce TC Energy a declarat că conducta Keystone, una dintre arterele principale de export de petrol din Canada, funcţionează la rate reduse pentru a treia zi. Reparaţiile au continuat la o instalaţie de energie terţă parte din Dakota de Sud, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la oferta mai redusă.

Preţul ţiţeiului Brent pentru luna septembrie a scăzut cu 43 de cenţi, ajungând la 106,92 dolari pe baril. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) pentru luna august a fost cotat în declin cu 1,96 dolari, ajungând la 102,26 dolari pe baril. Contractul WTI expiră miercuri. Contractul WTI mai activ, pentru luna septembrie, s-a stabilit la 99,88 dolari pe baril, în scădere cu 86 de cenţi.

Stocurile de benzină din SUA au crescut cu 3,5 milioane de barili săptămâna trecută, au arătat datele guvernamentale, depăşind cu mult prognozele analiştilor dintr-un sondaj Reuters, privind o creştere de 71.000 de barili.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.