Preţurile petrolului s-au redresat marţi, după ce au atins cu o zi înainte un minim al ultimelor trei săptămâni

pexels-pixabay-petrol sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului s-au redresat marţi, după ce au atins cu o zi înainte un minim al ultimelor trei săptămâni, în condiţiile în care investitorii au cântărit un dolar american mai puternic, înrăutăţirea semnalelor economice globale şi restrângerea ofertei, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 21 de cenţi, până la 90,92 dolari pe baril, după ce a scăzut la un minim al sesiunii de 89,50 de dolari, cel mai mic preţ din 8 septembrie.

Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 41 de cenţi, până la 89,23 dolari pe baril. La începutul sesiunii, preţurile au scăzut la 87,76 de dolari, cel mai slab preţ din 12 septembrie.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Afectând preţurile mai devreme, dolarul american a urcat la un nivel maxim de 10 luni faţă de un coş de valute, după ce datele privind locurile de muncă din SUA au indicat o piaţă a muncii încă strânsă, care ar putea determina Rezerva Federală să majoreze ratele dobânzilor luna viitoare.

”Am observat o creştere incredibilă a randamentelor şi a dolarului şi asta a stârnit îngrijorări cu privire la cererea de viitor”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group. Ratele mai mari ale dobânzilor şi un dolar mai puternic fac petrolul mai scump pentru deţinătorii altor valute, ceea ce ar putea reduce cererea de petrol.

Investitorii au urmărit orice actualizare a aprovizionării, deoarece aşteptările privind o aprovizionare mai strânsă sunt mari, în urma deciziei de luna trecută a Arabiei Saudite şi a Rusiei de a prelungi reducerile de producţie până la sfârşitul anului.

Cele două ţări fac parte din Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii săi, cunoscută sub numele de OPEC+. Este aşteptat ca grupul de producători să îşi menţină politica de producţie neschimbată când se va întruni miercuri, menţinând livrările limitate.

Se aşteaptă ca Arabia Saudită să-şi majoreze preţul oficial de vânzare al ţiţeiului Arab Light către Asia pentru a cincea lună consecutivă, potrivit unui sondaj Reuters.

Între timp, Rusia nu stabileşte un interval de timp pentru o interdicţie a exportului de combustibili, pe care a introdus-o luna trecută, şi măsura va rămâne în vigoare atâta timp cât este necesar pentru a stabiliza preţurile şi pentru a aborda penuria de pe piaţa internă, a declarat Interfax, citată de viceprim-ministrul Alexander Novak.

Discuţiile pentru repornirea exporturilor de petrol irakiene prin intermediul unei conducte de ţiţei care traversează Turcia sunt încă în desfăşurare, a declarat marţi, pentru Reuters, un oficial irakian, la o zi după ce Turcia a declarat că operaţiunile vor fi reluate săptămâna aceasta, după o oprire de aproape şase luni.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: