În plină perioadă de pregătire a conservelor pentru toamnă, cei interesați constată că prețurile au crescut consistent față de toamna trecută, scrie Rador Radio România.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
În județul Giurgiu, producătorii și comercianții spun că încearcă să obțină un minim de profit, mai ales că seceta, dar și cheltuielile de producție le-au majorat costurile.
În piețele și târgurile de profil din Giurgiu, producătorii se întrec în oferte de legume și fructe, însă prețurile au crescut cu până la 20% față de anul trecut, în special din cauza secetei, iar costurile trebuie recuperate, spun producătorii.
O legătură de usturoi costă între 5 lei și la 10 lei.
„Să zicem că acoperim cheltuielile, dar profitul e foarte mic. La cheltuielile care au fost, cu irigatul și cu toate cele din cauza căldurii, e mic”, spun fermierii.
Specialiștii spun că multe dintre culturile din câmp și din solarii au fost compromise, iar pagubele se resimt în prețurile de pe tarabe.