Prima mașină electrică a Aston Martin va apărea pe piață în 2026

aston martin db 11 Sursa foto: Aston Martin

Cel puțin 50% dintre vânzările britanice de automobile de lux Aston Martin ar trebui să fie modele electrice până în 2030, a declarat marți directorul executiv al companiei.

“Aș spune că cel puțin 50% din vânzările noastre vor fi electrice, posibil mai mult”, a declarat Tobias Moers, director executiv al Aston Martin, în cadrul Reuters Events Automotive Summit.

Aston Martin se va alătura restului industriei în trecerea la vehicule electrice, dar primul EV pur nu va apărea decât în ​​2026. Fiind un mic producător de automobile, Aston Martin poate fi flexibil și agil pentru a satisface nevoile clienților și nu trebuie să facă mari declarații, spunea în vară CEO și director tehnic Tobias Moers într-un interviu pentru MotorTrend.

Asta nu înseamnă că marca de lux evită electrificarea. Hibridul Aston Martin Valhalla din 2024 se află pe o platformă importantă și este un pas în electrificare, spune Moers.

Primul EV pur trebuie să aștepte următoarea generație de mașini sport în 2026. „Este foarte evident că trebuie să avem mașinile sport de nouă generație la un nivel EV pur. Este clar”, spune Moers.

Moers arată că actuala gamă de mașini sport va obține un lifting facial semnificativ până în 2023 și au nevoie de un pic de timp pentru a se plăti singură înainte de a fi înlocuită cu modele construită pe o nouă platformă de mașini sport electrice.

Următorul model de Aston Martin DB11 Succesor va fi probabil primul EV al companiei.

Sursa foto: Aston Martin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *