Primăria Blaj lansat licitația pentru proiectarea și execuția centurii municipiului, proiect derulat în parteneriat cu CNAIR. Șoseaua de 7 kilometri costă 150 de milioane lei și trebuie construită în 2 ani

Blaj

Primăria Blaj a scos la licitație contractul pentru proiectarea și execuția Centurii municipiului, proiect derulat în parteneriat cu Ministerul Transporturilor și CNAIR. Centura municipiului Blaj are o lungime de 7 kilometri, profil de Drum Național cu o singură bandă/sens, viteză de 60 km./h. iar valoarea este de 150 de milioane lei. Varianta Blaj se va conecta cu Drumul Transregio Blaj-Teiuș-Autostrada A 10 (Sebeș-Turda). Durata contractului este de 24 de luni din care 6 luni pentru etapa de proiectare și 18 luni pentru execuție.

,,Obiectivul general al proiectului: Obiectivul contribuie la scoaterea traficului greu si de tranzit  din interiorul municipiului,  la des-congestionarea si sporirea considerabila a capacităţii de circulaţie, fluidizarea traficului, reducerea degradarii şi a uzurii arterelor existente datorită suprasolicitărilor cauzate de  traficul greu, reducerea sem-nificativă a poluării mediului prin reducerea noxelor si zgomotului, realizarea legăturilor între reţelele de transport care atrag fluxuri de mărfuri, reducerea consumului de carburanti. Varianta Ocolitoare Blaj va prelua o parte din traficul care în prezent se desfăşoară pe reţeaua de drumuri existente.” -Documentație Tehnică SEAP.

Cea mai importată lucrare de artă va fi pasajul peste Magistrala CFR la intrarea de pe DN 14 B dinspre A 10, municipiul fiind traversat de magistrala feroviară de importanță națională – Magistrala 300 (București – Brașov – Sighișoara -Mediaș – Blaj – Teiuș – Cluj Napoca – Oradea), conform Planului de Mobilitate Durabilă.

Protocolul între Ministerul Transporturilor/CNAIR și Primăria Municipiului Blaj pentru transferul proiectului a fost semnat luna trecută la București. CNAIR va asigura finanțarea europeană a proiectului și procedurile pentru exproprieri, a transmis în februarie, directorul Companiei, Cristian Pistol : ,,Prin protocolul semnat, autoritățile locale pot demara licitația pentru realizarea proiectului tehnic și pentru construcția Variantei Ocolitoare a Municipiului Blaj! CNAIR se va ocupa de:

– accesarea finanțării europene nerambursabile pentru acest obiectiv

– promovarea hotărârilor de guvern pentru expropriere, în baza Studiului de Fezabilitate elaborat de Unitatea Administrativ Teritorială Blaj.

Proiectul este important atât pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Alba, cât și pentru dezvoltarea economică și socială a zonei.”

Date Tehnice :

,,Caracteristicile principale construcției sunt:

S-au stabilit elemente de gabarit pentru drum clasa tehnica III

-Lăţimea părţii carosabile în aliniament s-a proiectat de 2X3.5m in aliniament cu acostamente de 1.0m. Se vor realiza benzi de incadrare de 2×0.50m cu aceeasi structura ca in in carosabil. In aliniament profilul transversal are o panta de 2.5%.

-Platforma va avea o latime de 9m (2*3.5m+2*1.0m) pentru deblee si min 10m (2*3.5m+2*1.0m +2*w) pentru zona de rambleu incluzand in elemente de scurgerea apelor si un spatiu suplimentar pentru parapetele directionale.

-Viteza de proiectare s-a ales de 60km/h iar pe sectoare izolate de 40, respective 50 km/h

Alte inițiative/contracte asociate cu această achiziție de lucrări

Municipiul Blaj a incheiat un contract de Servicii de elaborare  ”STUDIU DE FEZABILITATE, PAC  SI PROIECT TEHNIC DE EXECUTIE PENTRU  MODERNIZARE   DN 14B + PODURI (PESTE CF M 200 TEIUȘ ȘI CF M300 CRĂCIUNEL)  pentru realizarea obiectivului de investitie: “DRUM TRANSREGIO BLAJ-TEIUS-A10”. Ofertele pot fi depuse până pe 10 mai, iar prețul ofertei reprezintă 60 % din punctajul total.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *