Primăria Braşov a lansat licitație pentru instalarea a 80 de noi staţii de încărcare a mașinilor electrice

incarcator masini electrice pe stalp Sursa Foto: Cristine Ro

Primăria Braşov a lansat procedura de achiziţie pentru instalarea a 80 de staţii de reîncărcare a autoturismelor electrice, proiect finanţat cu fonduri nerambursabile de la Agenţia Fondului pentru Mediu, în valoare de 4,7 milioane de lei.

Potrivit primarului George Scripcaru, Braşovul “a fost printre pionierii trecerii către un sistem de transport mult mai prietenos cu mediul, cel electric”, iniţiativele Primăriei în acest domeniu contribuind, în ultimul deceniu, la creşterea numărului de autoturisme electrice în oraş.

“Pe de o parte, am accesat, în perioada 2019 -2020, fonduri europene nerambursabile pentru achiziţionarea celor 124 de troleibuze şi autobuze electrice, pe care le vedeţi în trafic, având ca obiectiv să transformăm transportul în comun într-unul 100% electric în municipiul Braşov. Pe de alta, am fost, de asemenea, printre primii care au încurajat transportul cu autoturismele electrice şi hibrid plug-in şi, dacă nu mă înşel, primii care am amplasat, în 2016, staţii de încărcare pe stâlpii de iluminat, după care, în 2018 am aplicat pentru finanţarea a 15 staţii de încărcare, de la AFM. Tot Braşovul a fost unul dintre puţinele oraşe care au finanţat astfel de staţii din bugetul local, iar la începutul lui 2020, le-am amplasat pe cele de la parcul Titulescu. Cu siguranţă aceste iniţiative au avut şi ele o contribuţie la creşterea numărului de autoturisme electrice. Astfel, dacă în 2018 aveam 9 autoturisme electrice, astăzi am ajuns la 1.075 electrice şi 6.920 hibrid, din care un procent semnificativ este reprezentat de cele plug-in”, a declarat primarul George Scripcaru, conform unui comunicat transmis Agerpres.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Conform sursei citate, Primăria Braşov vrea “să ducă staţiile în interiorul cartierelor, astfel încât cei care locuiesc la bloc să îşi poată încărca maşinile în apropierea locuinţei”.

Potrivit caietului de sarcini, cele 80 de staţii vor fi amplasate pe străzile din interiorul cartierelor, astfel: opt în cartierul Astra, cinci în Noua, şapte în Timiş – Triaj, trei în Craiter, cinci în Scriitorilor, cinci în cartierul Florilor, nouă în zona centrului istoric, şapte în zona bulevardul Victoriei – Gării – Hărmanului, opt în cartierul Tractorul, două în Blumăna, două în Poiana Braşov, şase în Bartolomeu Nord, şapte în Răcădău, două în centrul civic şi patru pe bulevardul Griviţei.

Toate cel 80 de staţii sunt prevăzute cu două posturi de încărcare de 22 de kW, astfel că pot asigura încărcare a 160 de autoturisme electrice sau hibrid simultan.

Durata maximă de realizare a documentaţiei este de 60 de zile, iar pentru livrare şi montarea echipamentelor, de 180 de zile de la data ordinului de începere a lucrărilor.

În prezent, în Braşov sunt instalate 29 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice în parcări publice, majoritatea din zona centrală a oraşului. Alte 90 de staţii de reîncărcare vor fi instalate printr-un proiect finanţat prin PNRR şi, de asemenea, altele finanţate prin acelaşi program în cadrul proiectelor privind realizarea de locuinţe pentru tineri sau renovarea energetică a clădirilor rezidenţiale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.