Primăria Capitalei anunță un proiect finanțat prin PNRR pentru semaforizare rutieră inteligentă

semafor verde indicator rutier Sursa foto: Pexels

Primăria Capitalei, în parteneriat cu primăriile de sector (mai puțin sector 3), anuntă începerea implementării proiectului ”Modernizare și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă (Managementul Traficului București-Ilfov) și prioritizarea vehiculelor de transport public, în vederea creșterii siguranței rutiere, fluidizării traficului și reducerii poluării”, finanțat prin PNRR cu 67 de milioane de euro.

Obiectivul general al proiectului este implementarea infrastructurii ITS în Municipiul București, iar obiectivul specific este reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera precum și reducerea poluării fonice, creșterea siguranței și a securității traficului și transportului public, prioritizarea transportului public. Termenul de finalizare este iunie 2026.

Un al doilea proiect conex, în valoare de 6 milioane de lei, își propune implementarea infrastructurii ITS în Municipiul București, iar obiectivul specific este modernizarea Centrului de Trafic existent, software și hardware inclusiv noi funcționalități recomandate pentru conectarea intersectiilor aferente proiectului; realizarea unui Sistem de Management al traficului la nivel Metropolitan pentru fluidizarea traficului, reducerea poluării, creșterea siguranței rutiere și promovarea transportului public prin modernizarea a aproximativ 185 de intersecții existente, incluse în sistemul actual BTMS. Termenul de finalizare este tot iunie 2026.

Sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. Se putea sa nu fie Robert Negoita mai cu mot ? Nu stiu ce vrea sa faca sau cu cine se cearta in mintea lui , dar in ultimul timp Negoita i-a decizii tampite ca sa nu spun mai mult ,s i binenteles cu multe proiecte face de capul lui.

    P.S- am circulat pe ultimul pasaj la iesirea spre mare. Este plin de valuri. Oare i-a spus cineva ,s-au a circulat el sa vada cum este ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *